3 August 2006

Lectura de un minut

Muzicianul arab Khaled, autorul piesei "Aicha", va concerta pe 11 noiembrie la Sala Palatului din Bucuresti, informeaza Vreaubilet.ro. In varsta de 46 de ani, Khaled canta un gen muzical numit rai, considerat a fi un "blues al desertului". Numit la i
Muzicianul arab Khaled, autorul piesei "Aicha", va concerta pe 11 noiembrie la Sala Palatului din Bucuresti, informeaza Vreaubilet.ro. In varsta de 46 de ani, Khaled canta un gen muzical numit rai, considerat a fi un "blues al desertului". Numit la inceputul carierei Cheb Khaled (Khaled cel Tanar), artistul a avut un impact deosebit in randul tinerei generatii arabe. Popularitatea sa i-a infuriat pe unii fundamentalisti din pricina mesajului pacifist si realist al cantecelor sale. Acestia l-au declarat indezirabil, alaturi de multi alti tineri cantareti de rai. Cei din urma nu au dat, initial, mare importanta amenintarilor, dar odata cu asasinarea unor artisti de marca ai genului, situatia s-a schimbat. Instabilitatea din acea perioada din Algeria i-a determinat pe unii cantareti sa plece in Franta. In 1992, Khaled isi face intrarea pe piata muzicala europeana cu piesa "Didi". Dar succesul vine in 1996, cu "Aicha", care ajunge pe locul unu in topurile franceze. Din acel moment, Khaled a deschis usa afirmarii internationale pentru el si multi alti cantareti de rai. In concertul de la Bucuresti, Khaled - apreciat de multi ca "le roi du rai" (regele rai) - va canta succesele sale, dar si cateva melodii de pe noul album, "Ya-Rayi". (D.V.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.