3 August 2006

Lectura de un minut

In luna iulie la nivelul Inspectoratelor teritoriale de munca s-a desfasurat Campania nationala de verificare a modului cum agentii de ocupare a fortei de munca respecta prevederile legii, privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in straina
In luna iulie la nivelul Inspectoratelor teritoriale de munca s-a desfasurat Campania nationala de verificare a modului cum agentii de ocupare a fortei de munca respecta prevederile legii, privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, potrivit unui comunicat al Inspectiei Muncii. Din cei 1.084 agenti de ocupare a fortei de munca inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, au fost controlati de catre inspectorii de munca 938, fiind sanctionati 62. Valoarea totala a amenzilor aplicate este de 263.500 RON. In Bucuresti, au fost controlati 200 de agenti de ocupare a fortei de munca, din cei 267 inregistrati la Inspectoratul Teritorial de Munca. Valoarea totala a amenzilor aplicate celor 34 de societati sanctionate este de 169.000 RON. Pentru definitivarea controlului, angajatorii care nu au fost gasiti la sediul social au fost invitati la sediul Inspectiei Muncii, in acest sens fiind lasate 82 de instiintari.
Au fost solicitate date suplimentare Oficiului National al Registrului Comertului, in cazul angajatorilor care nu mai functioneaza la sediul declarat. In urma controalelor efectuate au fost dispuse 162 de masuri obligatorii cu termene concrete de indeplinire. In cazul nerespectarii masurilor dispuse, inspectorii de munca vor aplica sanctiuni contraventionale.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.