Muncitorii romani din regiunea Bistritei care lucreaza in strainatate apeleaza la agentiile imobiliare pentru a vinde terenurile cumparate anterior, fapt ce a condus la o majorare a preturilor terenurilor in zona. "Cei care muncesc in strainatate, au
Muncitorii romani din regiunea Bistritei care lucreaza in strainatate apeleaza la agentiile imobiliare pentru a vinde terenurile cumparate anterior, fapt ce a condus la o majorare a preturilor terenurilor in zona. "Cei care muncesc in strainatate, au venit in vara aceasta inapoi in Romania. Nu mai sunt atat de multi cei care vor sa cumpere ca-n anii trecuti. Acum ei vor sa vanda ce au. Ei au crescut preturile, pamantul devenind chiar mai scump ca anul trecut. In jurul Bistritei, pamantul costa 11.000 de euro/ar si casele 120.000 de euro", a declarat Oana Domsa, agent imobiliar, pentru agentia NewsIn. Capsunarii ale caror economii nu depasesc 30.000 de euro prefera sa cumpere terenuri in alte zone ale judetului unde sunt ceva mai ieftine, cum ar fi localitatile Dumitra sau Cepari, aflate la peste 20 de km de Bistrita, care beneficiaza de toate utilitatile.
In schimb, pe Valea Somesului Mare, de unde a plecat la munca peste hotare circa un sfert din populatie, preturile la terenuri si case sunt destul de ridicate, similare cu cele din Bistrita. Din Bistrita Nasaud au plecat la munca in strainatate peste 30.000 de oameni, adica 10% din populatia judetului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.