S-au incheiat filmarile la "The wind in the willows". In Studiourile MediaPro din Buftea a prins viata una dintre cele mai indragite povesti pentru copii din Marea Britanie. Actorii Bob Hoskins, Imelda Staunton si Matt Lucas au fost nevoiti sa sarbat

S-au incheiat filmarile la "The wind in the willows". In Studiourile MediaPro din Buftea a prins viata una dintre cele mai indragite povesti pentru copii din Marea Britanie. Actorii Bob Hoskins, Imelda Staunton si Matt Lucas au fost nevoiti sa sarbatoreasca Craciunul in plina vara.
Cei patru protagonisti au profitat de zilele lor libere pentru a merge pe urmele lui Dracula, la Bran. Singurul dezamagit a fost Bob Hoskins. Actorul a nimerit una dintre zilele in care castelul nu putea fi vizitat.

Craciun in luna iulie

"The wind in the willows" aduce in discutie teme ca prietenia, curajul si generozitatea si are ca personaje cateva animale. Bursucul (Bob Hoskins), Broscoiul (Matt Lucas), Soarecele (Mark Gatiss) si Cartita (Lee Ingleby) vorbesc si imita comportamentul uman.
Decorurile construite special intr-un timp record (casele englezesti strabatute de radacini de copac, masinile de epoca) si locurile aflate in imediata apropiere a studioului (lacul, padurea cu salcii) au contribuit decisiv la recrearea lumii din poveste, neatinsa de vreme.
Chiar daca cel mai mare inamic al acestor filmari a fost canicula, profesionalismul echipei a facut posibila recrearea unei atmosfere autentice de Craciun englezesc (cu ninsoare si chiar viscol, ghirlande la ferestre, mancaruri traditionale si colindatori).
Aflat la a patra colaborare cu Studiourile MediaPro, Gub Neal, producatorul acestui film, s-a declarat multumit de rezultat. "Sunt doua motive principale pentru care m-am intors in Romania. Unul este cel economic: preturile sunt fantastice. Celalalt tine de mediul de aici, de la Studiourile MediaPro, care este foarte bun pentru genul de filme pe care le fac eu - ambitioase, cu continut bogat si multa istorie, care presupun construirea unor decoruri elaborate. Pentru mine este foarte placut sa muncesc cu o echipa internationala, in care romanii isi gasesc usor locul prin temperamentul lor. Resursele umane sunt foarte valoroase in Romania, asa cum nu cred ca se intampla in Ungaria, Cehia sau altundeva. Acest lucru este o avutie nationala. Filmul urmeaza sa fie difuzat chiar in perioada Sarbatorilor de Iarna pe BBC One.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.