UE admonesteaza statele membre din cauza emisiilor de dioxid de carbon.

Comisia Europeana a luat primele masuri legale impotriva a 15 state membre UE care nu au reusit sa isi prezinte planul privind planificarea emisiilor de dioxid de ca
UE admonesteaza statele membre din cauza emisiilor de dioxid de carbon.

Comisia Europeana a luat primele masuri legale impotriva a 15 state membre UE care nu au reusit sa isi prezinte planul privind planificarea emisiilor de dioxid de carbon pentru perioada 2008-2012. Termenul-limita a fost 30 iunie si nu a fost indeplinit de state din vechea garda, dar si de tarile nou-intrate in UE. Scrisoarea trimisa instituie un nou termen-limita, sfirsitul lunii august, pentru prezentarea programului. In 2005 a fost introdusa o schema privind comertul cu permisele acordate de catre guverne instalatiilor poluante. Fiecare permis este emis pentru 1.000 de metri cubi de dioxid de carbon emis. Aceste permise sint planificate pentru fiecare an in speranta ca pina in 2012 sa se atinga standardele impuse de Protocolul de la Kyoto si costa in medie de sapte euro. Ele pot fi comercializate intre statele membre ale UE - o tara care a emis prea multe permise, dar are emisiile de CO2 sub previziuni le vinde tarii care si-a planificat prost emisiile de carbon. Daca insa sint emise prea multe permise, asa cum s-a intimplat anul trecut, atunci exista riscul ca acest pret sa scada foarte mult si sa se prabuseasca piata de carbon si sa nu mai existe nici o reducere a emisiilor de dioxid de carbon.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.