In ciuda numeroaselor anchete efectuate in aproape toate judetele din tara de reprezentanti ai Parchetelor, politiei si garzilor financiare, jocul piramidal "Delphin" continua sa faca noi victime. Dupa ce au racolat mii de persoane din Ardeal, Moldov

In ciuda numeroaselor anchete efectuate in aproape toate judetele din tara de reprezentanti ai Parchetelor, politiei si garzilor financiare, jocul piramidal "Delphin" continua sa faca noi victime. Dupa ce au racolat mii de persoane din Ardeal, Moldova si Dobrogea, tentaculele delfinilor s-au intins si in Harghita.
Una dintre primele victime ale jocului a depus, ieri, o plangere la sediul politiei judetului Harghita, in care sustine ca sotia lui a fost racolata de sefa sa de la spitalul din localitate. Barbatul sustine ca, pentru a intra in joc, sotia lui a depus 9.000 de lei (90 de milioane de lei vechi), bani imprumutati de la o banca, in contul carora i s-a promis "Cartea succesului" si o suma egala cu triplul celei investite, cu conditia sa "racoleze" cel putin trei membri noi. Ana Sándor a depus, potrivit Mediafax, banii la societatea Adamisz Consulting SRL din Miercurea Ciuc, aflata pe strada Florilor nr. 10, apartament 26 si a primit, pe 21 iunie, confirmarea de depunere a sumei si certificatul de membru.

Zece urmariti penal

La sfarsitul anului trecut, comisari ai garzilor financiare ne declarau ca toate cele 52 de filiale ale "Delphinilor" vor fi verificate "la sange".
Anchetatorii din judetul Timis, primii care au strans informatii despre activitatea "delfinilor", au descoperit ca societatea importa "cartile succesului" la un pret de un franc elevetian si le vindea cu sume cuprinse intre 2.000 si 3.000 de euro, cu toate ca in actele contabile figurau ca fiind distribuite gratuit. In alte judete s-a aflat ca Delphin International, impreuna cu asociati locali, a pus bazele jocului si cu ajutorul unor firme fantoma.
De altfel, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Ministerului Public au inceput urmarirea penala fata de 10 persoane cu functii de asistenti sau lideri-manageri in ierarhia grupului piramidal Delphin, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Clauza secreta

Pe acorduri muzicale "mobilizatoare", asemanatoare celor de indobitocire folosite de guru Bivolaru, firma "Delphin International" isi racoleaza inca adeptii in carciumi si restaurante, promitandu-le "raiul pe pamant" prin inmultirea substantiala a veniturilor.
Pentru inscrierea in joc, participantii trebuie sa plateasca suma de 2.290 de euro si sa cumpere patru volume numite sugestiv "Calea Succesului", angajandu-se ca vor racola si alti clienti. Pentru fiecare client "convins", "primul delfin" primeste 540 de euro si cate 360 euro pentru fiecare persoana nou racolata de acesta din urma. Numai ca oamenii n-au voie sa vorbeasca despre joc. Potrivit unei clauze secrete mentionate in contractul pe care-l semneaza racolatii, in cazul in care participantul ar fi furnizat informatii despre joc Garzii Financiare sau Politiei, se obliga la plata unor "despagubiri" de 10.000 de euro catre "Delphin International".

Fabrica de spalat bani

Unul dintre ofiterii Serviciului Economic al IJP Neamt, ne-a declarat ca patronul roman al societatii Delphin International a semnat, in 2005, un contract de prestari servicii cu societatea comerciala Center Business Consulting SRL din Arad. Aceasta este subordonata altor doua concerne internationale cu sediul in Gibraltar: Delphin International si Private Course For Personal Development (banii se trimiteau initial la adresa Private Course of Development, Suite 3, Watergarden 4, P.O. Box 642).
Pentru ca procurorii de la Crima Organizata suspecteaza firma Center Bussines Consulting ca ar fi o "fabrica de spalat bani" la nivel international, li s-a solicitat tuturor Serviciilor de Investigare a Fraudelor din tara sa trimita, la Bucuresti, dosarele intocmite pe numele acestei firme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.