Am observat ca la sfirsit de saptamina programele de stiri sint pline de informatii despre sosele si plaje, ambele supraaglomerate. Imagini cu ambuteiaje sau cu trupurile insirate la bronzat pe malul marii fac obiectul unui calup compact de chestiuni
Am observat ca la sfirsit de saptamina programele de stiri sint pline de informatii despre sosele si plaje, ambele supraaglomerate. Imagini cu ambuteiaje sau cu trupurile insirate la bronzat pe malul marii fac obiectul unui calup compact de chestiuni estivale. Saptamina asta, printre fire de nisip si soferi mergind bara la bara am vazut o stire care ar fi trebuit sa sune optimist. Asta si-o fi imaginat cel care a tinut ca povestea asta sa fie vazuta la televizor si sa declanseze valuri mari de entuziasm. E vorba despre inaugurarea celor 18 kilometri noi de autostrada spre Constanta, intre Fetesti si Cernavoda. Si, de parca asta nu era tot ce trebuia sa stim, anuntul facut de ministrul Transporturilor, inclus in continutul stirii tv, era ca aceasta ctitorie berceaniana a fost data in folosinta cu fix patruzeci de ore mai devreme decit era prevazut. Cum ar veni, nici nu si-a inceput bine activitatea de ministru ca domnul Berceanu si-a depasit deja planul la kilometri de asfalt pe acest cincinal. Mai rar oameni seriosi precum domnul Berceanu care face pe dracu-n patru ca sa taie panglica fix in weekend. Ce s-o mai lungim, toata smecheria asta cu parfum de PR mi s-a parut un bun exemplu despre cum o incercare disperata de a-ti construi o imagine pozitiva in legatura cu un eveniment se poate anihila prin efectul de alaturare cu stiri negative din aceeasi zona de interes. In conditiile in care televizorul era plin pina la refuz cu imagini de la ambuteiaje, stirea despre cei citiva kilometri de autostrada inaugurata s-a asezat peste nervii soferilor exact ca o bomboana peste o coliva.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.