Luni seara, Ambasada Republicii Populare Chineze a sarbatorit la Bucuresti cea de-a 79-a aniversare a Armatei Populare Chineze de Eliberare. La receptia oferita de catre colonelul superior Zhu Guanqing , Atasatul Militar, Aero si Naval de pe langa
Luni seara, Ambasada Republicii Populare Chineze a sarbatorit la Bucuresti cea de-a 79-a aniversare a Armatei Populare Chineze de Eliberare. La receptia oferita de catre colonelul superior Zhu Guanqing , Atasatul Militar, Aero si Naval de pe langa Ambasada au participat in numar mare oficiali din Ministerul roman al Apararii, din Ministerul de Interne, Ministerul Afacerilor Externe, alte ministere, atasati militari in misiune la Bucuresti, ziaristi, confirmand existenta unor excelente relatii de prietenie si colaborare intre Romania si China. De altfel, chiar de la instalarea in functie, in luna aprilie a acestui an, colonelul superior Zhu Guanqing, si-a exprimat bucuria de a fi gasit in Romania ceea ce de multa vreme se stie in China, un popor prietenos, cu sentimente de stima fata de poporul chinez. "Ma bucur ca pot sa lucrez aici, unde am constatat ca armata romana, in momentul de fata cu un efectiv mai mic, si-a ridicat mult forta de lupta, gratie dotarii ei cu armament performant", a subliniat Zhu Guanqing.
Aflata intr-un proces de modernizare, armata chineza a mentinut relatiile de colaborare cu militarii romani. Ele s-au axat pe vizitele reciproce la nivel inalt si pe colaborarea in domeniile de specialitate, cu accent pe pregatirea militarilor.
Pana in prezent aproape 20 de ofiteri romani au vizitat China participand la cursuri de limba chineza, de securitate si comanda, medicina traditionala etc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.