Autoritatile romane si cele bulgare pregatesc "terenul" pentru demararea lucrarilor unui nou pod peste Dunare.
Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Alexandru Mircea, a semnat, ieri, la Sofia, Acordul intre Guver
Autoritatile romane si cele bulgare pregatesc "terenul" pentru demararea lucrarilor unui nou pod peste Dunare.
Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Alexandru Mircea, a semnat, ieri, la Sofia, Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Bulgaria privind trecerea frontierei de catre persoane, mijloace de transport, echipamente si materiale, in procesul de construire si dare in exploatare a noului pod mixt (rutier si feroviar) de frontiera intre cele doua tari. Din partea Bulgariei, documentul a fost parafat de catre Vesela Gospodinova, adjunct al ministrului bulgar al Transporturilor. Pe durata vizitei sale la Sofia, Alexandru Mircea va fi insotit de o delegatie formata din experti din cadrul MAI si al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si va avea o scurta intrevedere cu ministrul Transporturilor din tara vecina, Peter Vasilev Mutafchiev. Prin incheierea acestui Acord, se pun bazele demararii procedurilor de constructie ale podului de la Calafat - Vidin, lucrari prevazute sa inceapa in luna mai 2007.
MAI, prin intermediul Politiei de Frontiera, se numara printre autoritatile romane cu atributii in aplicarea Acordului de referinta, alaturi de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si de alte institutii cu responsabilitati in domeniul de reglementare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.