Turistii care doresc sa cunoasca starea plajelor in timp real pot accesa pagina de Internet a Directiei Dobrogea Litoral Apele Romane (DADL).

Sistemul de monitorizare a plajelor de pe litoral reprezinta un program-pilot, care a fost im
Turistii care doresc sa cunoasca starea plajelor in timp real pot accesa pagina de Internet a Directiei Dobrogea Litoral Apele Romane (DADL).

Sistemul de monitorizare a plajelor de pe litoral reprezinta un program-pilot, care a fost implementat din acest sezon estival pe plaja Modern din Constanta si pe plajele din statiunea Mamaia. Sistemul este compus din patru camere video, iar acum imaginile pot fi urmarite in direct pe Internet, la adresa www.waterct.ro. Catalin Anton, purtatorul de cuvant al DADL, a declarat ca rolul sistemului este de a supraveghea in permanenta starea plajelor de pe litoral si de a verifica modul in care agentii economici care au inchiriat plajele isi respecta obligatiile contractuale privind curatenia pe sectoarele de nisip.

Camerele pot avea si un rol in promovarea turismului de pe litoral. In toate marile statiuni turistice din lume exista camere web cu imagini in timp real, in care este promovata plaja. Daca proiectul-pilot isi va dovedi eficienta, din 2007 va fi extins.

Prima camera video a fost montata in urma cu aproximativ o luna. Sistemul video nu capteaza si figurile turistilor aflati pe plaja, pentru ca nu este sistem prin satelit, a asigurat purtatorul de cuvint al DADL. Costurile pentru introducerea sistemului de camere video se ridica la peste un miliard de lei.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.