Trei sute de taximetristi din Timisoara, care presteaza servicii la operatori din oras, au protestat ieri, timp de doua ore, fiind nemultumiti de patronii la care lucreaza si cerandu-si independenta fata de acestia, potrivit Mediafax. Soferii s-au ad
Trei sute de taximetristi din Timisoara, care presteaza servicii la operatori din oras, au protestat ieri, timp de doua ore, fiind nemultumiti de patronii la care lucreaza si cerandu-si independenta fata de acestia, potrivit Mediafax. Soferii s-au adunat pe platoul din fata Stadionului "Dan Paltinisanu", unde au sustinut ca o parte din venituri, in loc sa intre in buzunarul lor, ajunge la firmele de taximetrie, fara ca acestea sa le plateasca toate contributiile sociale. "Interesul nostru e sa devenim legali. Avem masina, avem ceas fiscal pe numele nostru, avem PFA, avem antena, ne scoatem licenta, suntem 99 la suta legali. Restul ne luptam cu Primaria, ca sa primim si locuri. Locuri pe care acum trei ani le aveam si nu cunoastem inca cum am putut fi eliminati de pe piata, atunci, in 2003, cand eram tot taximetristi independenti", a declarat unul din liderii de sindicat ai taximetristilor, Iuliu Cristea Savu, de la Sindicatul taximetristilor si al altor transportatori. "Trebuie sa ni se rezolve problemele, inclusiv cartea de munca si licenta. Noi vrem sa circulam legal, nu ilegal", a spus unul dintre protestatari.
Totodata, taximetristii timisoreni ameninta ca vor pleca de la firme si cer Primariei suplimentarea numarului de autorizatii de independenti. "Tot cei de la Primarie sunt cei care trag sforile. Sunt marsaviile pe care le fac cei de la Primarie, cu firmele de taximetrie", a spus un alt taximetrist. Soferii mai cer sa se gaseasca o solutie echitabila la comenzile fara destinatie, efectuarea vizitei medicale la toate cabinetele medicale agreate de Ministerul Sanatatii si consultarea sindicatelor in legatura cu problemele din taximetrie. In Timisoara, sunt 1.400 de autorizatii de taxi, cele mai multe acordate firmelor. Cei trei sute de taximetristi adunati la stadion au intocmit un memoriu, pe care l-au inaintat Primariei, si spun ca, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate, vor organiza un nou protest chiar in fata institutiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.