Un bancomat situat in apropierea Directiei Finantelor Publice Gorj a devenit tinta infractorilor. In doar cateva ore, 2 tineri au reusit la Tg. Jiu, in noaptea de 27/28 iulie a.c., sa sustraga peste 50 milioane lei, cu ajutorul a 14 carduri falsifica
Un bancomat situat in apropierea Directiei Finantelor Publice Gorj a devenit tinta infractorilor. In doar cateva ore, 2 tineri au reusit la Tg. Jiu, in noaptea de 27/28 iulie a.c., sa sustraga peste 50 milioane lei, cu ajutorul a 14 carduri falsificate.
Rares Manuel Vaida, 27 de ani, din Ocna Mures, si Ionut Valentin Dovleac, 19 ani, din Slatina, risca inchisoarea, dupa ce politistii de la Crima Organizata din IPJ Gorj au stabilit ca se fac vinovati de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate si furt calificat.
Politistii au fost sesizati ca 2 persoane suspecte au accesat de mai multe ori ATM-ul, chiar de catre paznicul unei banci comerciale.
Imediat, la fata locului au fost mobilizate mai multe echipaje de Politiei, luandu-se, totodata, masura instituirii de filtre la toate iesirile din judet. In scurt timp, cei 2 tineri au fost retinuti, in timpul interogatoriului stabilindu-se ca la comiterea faptei a participat si o a treia persoana, care i-a transportat cu un autoturism "Lancia".
Pentru ca aceasta se sustrage cercetarilor, oamenii legii au dispus darea in consemn la frontiera. La doar cateva ore de la incident, pe DE 79 a fost descoperita in trafic si masina in cauza, insa la volan se afla o alta persoana.
Vaida si Dovleac au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventiva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.