Ministerul Muncii amana termenul pana la care angajatorii erau obligati sa intocmeasca registrul de evidenta a salariatilor, in varianta electronica, de la 1 septembrie 2006 la 1 ianuarie 2007, prevede un proiect de hotarare, publicat pe pagina de in
Ministerul Muncii amana termenul pana la care angajatorii erau obligati sa intocmeasca registrul de evidenta a salariatilor, in varianta electronica, de la 1 septembrie 2006 la 1 ianuarie 2007, prevede un proiect de hotarare, publicat pe pagina de internet a institutiei. Conform propunerilor de modificare a hotararii 161/2006, privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, completarea registrului electronic se va face incepand cu 1 ianuarie 2007, potrivit NewsIn. Termenul s-a modificat din cauza timpului foarte scurt prevazut de lege pentru elaborarea solutiei informatice si pentru instruirea personalului. Termenul de la care trebuia inceputa completarea registrului electronic (1 septembrie 2006) este prea scurt pentru realizarea si implementarea aplicatiilor electronice si pentru instruirea personalului care sa completeze registrul. Totodata registrul general de evidenta a salariatilor a fost introdus in 2004, ca alternativa la cartile de munca. In prezent, angajatorii sunt obligati sa completeze atat registrul in varianta tiparita, cat si cartile, care nu au fost retrase. Programul pentru completarea si transmiterea registrului de catre angajatori se realizeaza de Inspectia Muncii si va fi distribuit gratis angajatorilor, care au obligatia de a infiinta registrul. O alta obligatie a angajatorilor va fi si intocmirea unui dosar personal pentru fiecare dintre angajati. Dosarul va cuprinde actele necesare angajarii, contractul individual de munca sau actele referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.