Aspirantii la statutul de participant la festival isi forteaza inutil corzile vocale.

Concluzia apartine membrilor juriului care a monitorizat preselectia de anul acesta. In incercarea de a-i da pe spate pe "arbitrii" concursului,
Aspirantii la statutul de participant la festival isi forteaza inutil corzile vocale.

Concluzia apartine membrilor juriului care a monitorizat preselectia de anul acesta. In incercarea de a-i da pe spate pe "arbitrii" concursului, artistii amatori au ales pentru prima etapa a festivalului de pe litoral piese de "categorie grea" ale muzicii autohtone. Insa juriul nu se lasa cu una cu doua convins de interpretarile fortate, preferind mai degraba autenticitatea. "Exista o perceptie gresita despre muzica promovata de festival. Tinerii considera ca vor face impresie daca isi aleg piese mai vechi, care le solicita vocea. Or, festivalul promoveaza toate genurile de muzica usoara, iar concurentii isi pot demonstra calitatile vocale si intr-un mod mai original", se arata in comunicatul de presa al televiziunii nationale. Copiatul participantilor nu s-a oprit la cintat, ci a mers pina la miscarea scenica si gesturi, ceea ce nu-i de ici de colo, avind in vedere ca piesele alese de ei fac parte din repertoriile Elenei Cirstea, Monicai Anghel sau Doinei Badea.

Nu e loc de toti

Desi sustin ca un plus de originalitate ar fi bine venit pe scena evenimentului de la marginea marii, membrii juriului au refuzat calificarea primului participant travestit, Naomy, inscris in concurs cu piesa "Salcia", semnata de Horia Moculescu. Alegerea comisiei nu a fost una discriminatorie, ci este motivata de faptul ca maestrul compozitor nu si-a dat acordul pentru interpretarea slagarului. Oricum, juratii ii incurajeaza pe toti cei 60 de candidati respinsi sa isi incerce norocul si la editia urmatoare. "Din pacate, locurile sint limitate si sint convins ca unii au fost pe nedrept exclusi. Calitatile lor trebuie sa le dea increderea sa mearga mai departe, Mamaia nu este decit o etapa in cariera lor", afirma la sfirsitul preselectiei un membru al juriului.

Brenciu reloaded

10 miliarde de lei este bugetul alocat anul acesta pentru organizarea Festivalului de la Mamaia. Avind la dispozitie un buget de 10 miliarde de lei vechi, sustinerea Prefecturii Constanta si partener media televiziunea nationala, Mamaia 2006 se va desfasura in perioada 21-27 august la teatrul de vara local. Dintre cele 36 de editii de pina acum, TVR a predat stafeta de citeva ori televiziunilor Antena 1 si Prima TV. Anul acesta, microfonul va fi tinut de Horia Brenciu, care promite "un festival dintre cele mai bune de pina acum". Noutatea evenimentului consta in aceea ca ultima seara nu va mai fi una de concurs, ci una de prezentare a celor mai importante slagare ale anului trecut, informeaza site-ul oficial al festivalului. Premiile pentru cele doua categorii de concurs (creatie si interpretare) valoreaza intre 500 si 1.500 de euro si se vor imparti in mod diferit intre concurent, compozitor, textier si orchestratori. Daca succesul unui spectacol s-ar masura in numarul de persoane din high class-ul mioritic prezente in public, inseamna ca editia 2005 a atins apogeul: seful statului si sotia acestuia s-au numarat printre spectatorii Galei Laureatilor, cind de altfel ginerele Bodo a fost premiat de presa.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.