Pe fondul tensiunilor dintre Guvernul georgian si liderii regiunii separatiste Abhazia, statele UE au inceput sa foloseasca un limbaj mai incurajator in privinta aderarii cu statele din Caucazul de Sud. Astfel, in planurile de actiune care definesc i
Pe fondul tensiunilor dintre Guvernul georgian si liderii regiunii separatiste Abhazia, statele UE au inceput sa foloseasca un limbaj mai incurajator in privinta aderarii cu statele din Caucazul de Sud. Astfel, in planurile de actiune care definesc in prezent relatiile dintre UE si state precum Armenia sau Georgia, se declara ca sunt recunoscute oficial aspiratiile europene ale statelor din Caucaz. Reprezentantii Presedintiei finlandeze a UE, citati de EUobserver, au explicat ca in niciun caz nu este vorba de extinderea Uniunii in aceasta zona, ci ca este doar o problema de semantica. Totusi, politicienii din sudul Caucazului sunt decisi sa castige capital politic de pe urma semanticii, spunand ca este plauzibil ca integrarea sa fie stabilita ca tinta pentru viitorul nu prea indepartat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.