Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, a declarat ca transformarea UDMR intr-un partid politic poate fi o optiune de perspectiva. Winkler, care este si presedintele UDMR Hunedoara, a spus ca vede doua directii principale catre care trebuie s
Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, a declarat ca transformarea UDMR intr-un partid politic poate fi o optiune de perspectiva. Winkler, care este si presedintele UDMR Hunedoara, a spus ca vede doua directii principale catre care trebuie sa se indrepte UDMR. "Este vorba despre intensificarea rolului pe care tinerii il au in UDMR. Rand pe rand, generatii de tineri isi asuma responsabilitati, atat in sectorul civic si comunitar, cat si in politica. Apoi, o alta directie importanta spre care trebuie sa se indrepte UDMR este deschiderea, nu numai declarativa, dar si practica, catre societatea civica maghiara", a spus Iuliu Winkler. Presedintele UDMR Hunedoara sustine ca transformarea UDMR in partid politic este o chestiune care se poate realiza, dar nu acum. Congresul UDMR de la inceputul anului viitor, sustine Winkler, reprezinta o cale de dezbatere privind acest subiect. "Orice dezbatere privind transformarea Uniunii in partid va pleca de la responsabilitatea pe care o resimtim fata de comunitatea maghiara din Romania", a spus Winkler. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.