Cazul executorului judecatoresc de la Petrosani, care a luat banii pentru salariile minerilor si i-a varsat in contul datoriilor la Regia de apa a CNH Petrosani, a ajuns si in atentia Ministerului Justitiei. Potrivit unor surse din minister, la fata
Cazul executorului judecatoresc de la Petrosani, care a luat banii pentru salariile minerilor si i-a varsat in contul datoriilor la Regia de apa a CNH Petrosani, a ajuns si in atentia Ministerului Justitiei. Potrivit unor surse din minister, la fata locului a fost deja trimis un inspector pentru a face verificari, rezultatele controlului urmand sa fie facute publice astazi.
Executorul judecatoresc Florin Vrabie s-a dus vineri dupa-amiaza, insotit de jandarmi, la sediul unei banci unde casierele unitatii miniere Livezeni retrasesera 820 de milioane de lei vechi, reprezentand salariile angajatilor. In baza sentintei de executare silita a societatii, din cauza datoriilor la Regia de apa, barbatul a luat banii, pe care ulterior i-a depus intr-un cont la CEC.
Ulterior, conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani si cele doua casiere de la mina Livezeni au depus plangeri la politie, in care-l acuza pe executor de talharie. Cazul a fost preluat de politisti si procurori.
"Cercetarile sunt intr-o faza incipienta si se lucreaza sub supravegherea prim-procurorului adjunct de la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani. S-a reclamat comiterea infractiunii de talharie. Executorul judecatoresc s-a prezentat singur la politie, dupa ce a fost contactat", a precizat pentru Mediafax Florin Nicolae, comandantul Politiei Municipiului Petrosani.
Anchetatorii urmeaza sa vizioneze casetele video, atat cea inregistrata de camerele de supraveghere din interiorul bancii, cat si cea filmata de cameramanul care l-a insotit pe executorul judecatoresc. Cei doi paznici care au insotit transportul de valori si pe cele doua casiere sustin, potrivit Mediafax, ca au fost imbranciti de jandarmi si ca au fost impiedicati sa intre in banca pentru a ajuta casierele. La locul incidentului au fost prezenti patru jandarmi si alte doua persoane, agenti de paza ai unei firme private.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.