Dupa doua zile de amanari, magistratii Tribunalului Bucuresti au luat, ieri, in discutie prelungirea mandatului de arestare preventiva solicitat de procurorii DIICOT pe numele lui Ovidiu Tender.
Dar sedinta n-a fost lipsita de incidente.
Dupa doua zile de amanari, magistratii Tribunalului Bucuresti au luat, ieri, in discutie prelungirea mandatului de arestare preventiva solicitat de procurorii DIICOT pe numele lui Ovidiu Tender.
Dar sedinta n-a fost lipsita de incidente.
Cu aproape 12 ore inainte de a-i expira mandatul de arestare preventiva de 30 de zile, aparatorii omului de afaceri au invocat noi exceptii, motiv pentru care sedinta a fost din nou suspendata.
Magistratii Tribunalului Bucuresti au inceput, ieri, in jurul orei 12.00, judecarea cererii procurorilor de prelungire a mandatului de arestare a lui Ovidiu Tender, in prezenta avocatului Gheorghita Mateut si a lui Victor Ponta.
Cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare a lui Ovidiu Tender trebuia sa fie analizata, sambata, de judecatorii Tribunalului Bucuresti, dupa ce, cu o zi inainte, instanta a amanat discutiile in urma unei exceptii ridicate de avocatii omului de afaceri conform careia ar fi trebuit sa li se comunice schimbarea unei incadrari juridice a clientului lor cu 24 de ore inainte, pentru a-si pregati apararea.
Instanta Tribunalului Bucuresti a amanat, sambata, pentru 24 de ore, judecarea cererii de prelungire a mandatului lui Ovidiu Tender, ca urmare a faptului ca avocatul omului de afaceri nu s-a putut prezenta, iar solicitarea lui Victor Ponta de a fi aparatorul acestuia a fost respinsa de judecatori.
La termenul de vineri, de la Tribunalul Bucuresti, aparatorii lui Ovidiu Tender au aflat ca i-a fost schimbata o incadrare juridica clientului lor.
Concret, acuzatia de bancruta frauduloasa a fost inlocuita cu cea de spalare de bani.
Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost reincarcerat in 16 iunie, ca urmare a hotararii Curtii de Apel Bucuresti, care a anulat decizia instantei inferioare prin care acesta fusese eliberat.
Ovidiu Tender, alaturi de Marian Alexandru Iancu, este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.
Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin