Fostul patron al companiei americane WorldCom, Bernard Ebbers, a fost condamnat vineri de catre Curtea de apel federala din New York la 25 de ani de inchisoare. Ebbers a fost gasit vinovat anul trecut pentru frauda contabila masiva, ce a dus la falim
Fostul patron al companiei americane WorldCom, Bernard Ebbers, a fost condamnat vineri de catre Curtea de apel federala din New York la 25 de ani de inchisoare. Ebbers a fost gasit vinovat anul trecut pentru frauda contabila masiva, ce a dus la falimentarea grupului (cel mai mare faliment din Statele Unite). ''Metodele utilizate incercau sa ofere o alta imagine asupra rentabilitatii, chiar si pentru specialisti, si totul cu un scop personal'', a concluzionat Curtea de Apel. Falimentarea frauduloasa a Worldcom, a distribuitorului de energie Enron si alte scandaluri contabile au condus Congresul american la adoptarea in 2002 a legii Sarbanes-Oxley, care impune reguli foarte stricte intreprinderilor in materie de publicare a rezultatelor si ii responsabilizeaza pentru aceasta pe directori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.