Dupa ce am dezvaluit ca afacerea adoptiilor internationale in Romania s-a invirtit in jurul sumei de 1 miliard de euro in 16 ani, astazi subiectul acesta apare din nou in "Cotidianul". Congresul Statelor Unite ale Americii moare de grija copiilor din
Dupa ce am dezvaluit ca afacerea adoptiilor internationale in Romania s-a invirtit in jurul sumei de 1 miliard de euro in 16 ani, astazi subiectul acesta apare din nou in "Cotidianul". Congresul Statelor Unite ale Americii moare de grija copiilor din Romania si adopta rezolutii pentru a forta reluarea adoptiilor internationale. Insusi presedintele Basescu a fost luat in primire pe aceasta tema, inca din prima zi pe pamint american. Sint gata chiar sa ridice vizele pentru cetatenii romani, o chestiune la care, altfel, americanii sint foarte sensibili. Sa fie copiii din Romania atit de iubiti in SUA? Sa fim seriosi, toata grija aceasta pentru "binele micutilor care ar avea sansa unei vieti mai bune intr-o familie americana, decit intr-un orfelinat din Romania" (cel mai des argument invocat de avocatii adoptiilor), are legatura, mai degraba, cu banii si puterea. Nu se intrezareste nici un alt motiv pentru care, in Congresul american, "micutii chinuiti" in orfelinatele din tara sa fie priviti altfel decit ca o marfa, una foarte pretioasa, din moment ce se depun atitea eforturi pentru a fi obtinuta. Iar conditionarea ridicarii vizelor de reluarea adoptiilor, daca isi va face efectul, este un santaj mai murdar decit scutecele bebelusilor. Aoleu, recitind, observ ca am imprumutat tonul inchizitorial de la comandantul de crucisator al presei. Caldura e de vina!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.