Organizatorii celei de-a 63-a editii a Festivalului de la Venetia, care incepe azi si se va deasfasura pana la 9 septembrie, au anuntat lista filmelor care vor intra in competitia pentru Leul de Aur, pe care se afla si productiile "The Black Dhalia"
Organizatorii celei de-a 63-a editii a Festivalului de la Venetia, care incepe azi si se va deasfasura pana la 9 septembrie, au anuntat lista filmelor care vor intra in competitia pentru Leul de Aur, pe care se afla si productiile "The Black Dhalia" a lui De Palma sau "Zwartboek" al lui Paul Verhoeven.
Intre realizatorii celor 21 de filme aflate in competitie pentru prestigiosul Leu de Aur si cele alte 19 filme care concureaza la sectiunea "Horizons" se numara mari nume ale cinematografiei, precum Brian de Palma sau Stephen Frears. Foarte asteptat va fi "World Trade Center", noul film al lui Oliver Stone inspirat din atentatele teroriste care au avut loc pe 11 septembrie 2001, care va fi difuzat in premiera europeana in cadrul festivalului. Apoi, filmul va fi difuzat in Statele Unite.
Anul acesta, la Festivalul de la Venetia vor fi prezentate 62 de filme din 27 de tari, printre care lungmetraje din Cipru, Indonezia si Ciad, aflate pentru prima oara la aceasta competitie.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.