Desi mandatul sau de arestare preventiva expira duminica, omul de afaceri Ovidiu Tender va ramane in arest, cel putin pana miercuri. Aceasta a fost decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, care, in urma dezbaterilor de ieri, au stabilit judeca
Desi mandatul sau de arestare preventiva expira duminica, omul de afaceri Ovidiu Tender va ramane in arest, cel putin pana miercuri. Aceasta a fost decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, care, in urma dezbaterilor de ieri, au stabilit judecarea recursului formulat de procurori la data de 2 august.
Tot ieri, Tribunalul Bucuresti urma sa se pronunte asupra solicitarii de prelungire a mandatului de arestare preventiva formulat de procurori in cazul aceluiasi inculpat. Astfel, in cazul in care magistratii TMB vor decide neprelungirea acestuia, Ovidiu Tender tot nu va putea fi eliberat duminica, fiind nevoit sa respecte decizia anterioara a judecatorului, potrivit careia va ramane in arest pana la judecarea recursului.
La termenul de joi, invocand incompatibilitatea unuia dintre judecatori care s-ar fi antepronuntat in acest dosar, Curtea de Apel a amanat pentru ieri recursul procurorilor fata de decizia prin care instanta inferioara a admis cererea de revocare a masurii de arestare preventiva a lui Ovidiu Tender.
Tribunalul Bucuresti hotarase, la 5 iulie, eliberarea "de indata" a omului de afaceri, dar in adresa remisa arestului Directiei Cercetari Penale a IGP a precizat ca decizia nu este executorie.
La numai doua ore de la emiterea acestei decizii, cei trei avocati ai omului de afaceri Ovidiu Tender au inaintat Tribunalului Bucuresti o noua cerere de punere in executare a hotararii prin care a fost revocat mandatul de arestare a clientului lor. Ministerul Public nu a renuntat la calea de atac, Ovidiu Tender fiind obligat sa ramana in arest pana la solutionarea cauzei de catre Curtea de Apel Bucuresti.
Procurorii DIICOT au dispus, la 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public. Potrivit anchetatorilor, Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.
Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Omul de afaceri Alexandru Marian Iancu a fost incarcerat, pentru a doua oara, in acest dosar, in 16 mai, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.