Desi a declarat pentru "Cotidianul" ca nu va pleda pentru Ovidiu Tender, deputatul PSD Victor Ponta l-a insotit pe acesta la tribunal.

Ovidiu Tender mai ramine cel putin citeva zile in arest, asta pentru ca judecatorii Curtii de Apel
Desi a declarat pentru "Cotidianul" ca nu va pleda pentru Ovidiu Tender, deputatul PSD Victor Ponta l-a insotit pe acesta la tribunal.

Ovidiu Tender mai ramine cel putin citeva zile in arest, asta pentru ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au aminat pentru 2 august judecarea recursului inaintat de procurorii DIICOT. Procurorii au anuntat ieri ca DIICOT a schimbat incadrarea juridica a faptelor ce ar fi fost comise de Tender in dosarul RAFO-Carom. Tender este acum acuzat de spalare de bani, si nu de bancruta frauduloasa. Avocatul Gheorghita Mateut a cerut judecatorilor sa acorde un termen in vederea pregatirii apararii, deoarece Parchetul a schimbat incadrarea juridica a clientului sau.

Recuzat de procurori

Pentru prima data ieri, deputatul PSD Victor Ponta s-a prezentat la tribunal in calitate de avocat pledant in cauza lui Ovidiu Tender. Surpriza insa. Instanta i-a interzis liderului PSD sa-l reprezinte pe omul de afaceri timisorean in acest dosar. Procurorii au spus ca Ponta, fiind parlamentar, nu poate apara un inculpat in tribunale si judecatorii. Interdictia la bara pusa lui Ponta se refera doar la discutarea in instantele inferioare, Ponta avind voie, potrivit reglementarilor ce-i vizeaza pe parlamentarii avocati (Legea nr. 280 din 2004), sa-l reprezinte pe Ovidiu Tender doar in instantele superioare.

S-a razgindit

Anterior infatisarii de ieri, Ponta ne-a declarat ca este doar consultant in materie de urmarire penala al echipei de avocati si ca nu va pleda: "Nu intru in instanta, pentru ca nu acesta este rolul meu in echipa", spunea deputatul acum doua saptamini. Cu aceeasi ocazie, deputatul PSD a declarat ca, din considerente deontologice, refuza sa faca precizari asupra relatiilor pe care le-a avut cu omul de afaceri Ovidiu Tender inainte de procesul acestuia. Ieri, Ponta a refuzat sa ne spuna de ce s-a razgindit, suparat ca l-am comparat cu colegul sau de partid, Antonie Iorgovan.

Liderul rearestarilor

Ovidiu Tender, Marian Iancu si Corneliu Iacobov au fost pusi sub acuzare pentru constituirea de grup de criminalitate organizat in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase si falimentarea societatii Carom. Procurorii sustin ca cei trei oameni de afaceri au prejudiciat statul cu peste 2.700 de miliarde de lei vechi. Arestarea lui Ovidiu Tender a fost hotarita de magistrati din cauza tentativei sale de influentare a unui expert din dosarul RAFO-Carom, in care era cercetat.

Tender a fost arestat pe 3 martie 2006 si eliberat pe 5 iunie. Pe 16 iunie, Ovidiu Tender s-a intors in spatele gratiilor, in urma unei hotariri date de Curtea de Apel Bucuresti, care a aprobat apelul formulat de procurori fata de decizia tribunalului, in urma careia Ovidiu Tender fusese pus in libertate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.