Rowan Atkinson, alias Mr. Bean din spectacolele de comedie pentru cinematografie si televiziune, interpreteaza rolul lui Walter Goodfellow, preot in parohia Little Wallop. Walter este sot si tata, insa familia sa este dezorganizata, iar el este atat

Rowan Atkinson, alias Mr. Bean din spectacolele de comedie pentru cinematografie si televiziune, interpreteaza rolul lui Walter Goodfellow, preot in parohia Little Wallop. Walter este sot si tata, insa familia sa este dezorganizata, iar el este atat de prins in treburile parohiei sale incat uita ca mai are si indatoriri casnice.
Cu un buget de 17 milioane de dolari investiti in productie, pelicula "O dadaca plina de surprize"/Keeping Mum, regizata de Niall Johnson, are o distributie de exceptie, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith si Patrick Swayze completand pleiada de vedete. Povestea reinventata a celebrei Mary Poppins are la baza un scenariu scris de castigatorul Premiului Pulitzer, Richard Russo, iar producatorii sunt veterani ai Hollywood-ului, ei colaborand cu nume precum Shirley MacLaine, Jeremy Irons, Charlize Theron, Penelope Cruz, Leonardo di Caprio si Johnny Depp. Pregatirile pentru "Keeping Mum" au inceput in ianuarie 2005, filmarile fiind realizate in Cornwall si the Isle of Man.

Rowan revine in rol de preot

Walter Goodfellow este atat de pierdut in activitatea lui de la biserica incat nu observa infidelitatea sotiei si faptul ca mariajul lui se destrama. Totusi, in cele din urma, Gloria trebuie sa faca o alegere, iar Walter se afla in mijlocul unei furtuni amoroase intre el insusi si aratosul profesor de golf. "Eu stiu cu siguranta pe cine as alege daca as fi femeie", spune Rowan. "Banuiesc ca umorul si realitatea dramei constau in faptul ca aceasta femeie este prinsa la mijloc, intre visul imposibil pentru profesorul de golf si neglijentul sau sot, care este un barbat de nadejde si bine intentionat. Intregul film este reprezentat de povestea Gloriei si este o dilema incantatoare. "Walter este un barbat foarte decent, iar eu nu am interpretat foarte multi barbati decenti. Nu l-as descrie niciodata pe Mr. Bean ca fiind un barbat placut sau bine intentionat. In esenta, el este un copil prins in corp de barbat, are egoismul si caracterul razbunator al unui copil de noua ani, numai ca are forma unui adult", isi lauda Rowan personajul.
La prima vedere, s-ar putea spune ca familia Goodfellow este una normala, adica sotul si sotia nu se inteleg, iar relatia lor s-a deteriorat intr-o oarecare masura. Gloria cauta distractie in alta parte, iar copiii sunt putin distanti si rupti de situatie, avand propriile lor controverse si probleme. Fiica adolescenta pare usor neadaptata, in special pe plan sexual, iar fiul este batut la scoala, astfel incat intreaga familie este disfunctionala. Iar aici intervine, bineinteles, Grace; menajera care se muta in casa lor si aduce cu ea propria versiune de bagheta magica asupra familiei.
"Keeping Mum" reprezinta pentru Rowan evadarea din sfera personajelor pe care le-a creat de-a lungul anilor. "Abia asteptam sa joc acest rol, si s-a dovedit a fi o experienta foarte edificatoare. Cel mai frumos lucru in colaborarea cu Kristin si Maggie a fost ca ele sunt ceea ce eu as numi <>, care stiu cum se face treaba. Ele vin dintr-o generatie in care se realizau filme cu care eu am venit in contact doar foarte putin".

O dadaca atipica, salvarea unei familii in deriva

Pentru Rowan si Kristin nu este prima data cand se intalnesc pe marele ecran. Cei doi au fost parteneri de platou la Patru nunti si o inmormantare/Four Weddings And A Funeral, pelicula in care Rowan a avut tot rolul unui preot. "Gloria este, ca mama si sotie, o frustrata. Ii mai sare tandara din cand in cand si cred ca toti ne identificam cu problemele pe care le are ea cu copiii ei adolescenti", spune Kristin despre personajul ei. "Familia este, practic, intr-o debandada pana la aparitia lui Grace, cand totul devine din ce in ce mai bine. Cred ca ea este persoana pe care toti ne-am dori sa o avem in viata noastra", a mai adaugat Kristin.

Patrick Swayze, o ispita cu stil

Kristin, cea care s-a temut ca nu va sti sa faca comedie, este privilegiata in acest film. Partenerul ei din film, Patrick Swayze, o descrie ca pe o "fiinta minunata, precum si o actrita extrem de talentata". "Sa lucrezi cu Patrick este o revelatie totala. Cu totii ne amintim de el din anii '80, cand era ca un zeu", spune ea. "Apoi dispare din peisaj o perioada si revine cu un excelent simt al umorului despre <>. Este inca Patrick Swayze, inca este minunatul dansator si cantaret, iar toate femeile de pe platou, din Cornwall si the Isle of Man erau extrem de incantate cand il vedeau pe strada. Si totusi, el continua sa fie acelasi tip modest care e in stare sa rada de el insusi", povesteste Kristin, care a avut niste scene destul de intime alaturi de Patrick. "A fost minunat sa lucrez cu el," spune ea entuziasmata.
"Cred ca este incredibil de curajos si nu este deloc increzut, ceea ce e minunat. A facut totul cu un minunat simt al umorului".
Nu acelasi lucru il poate spune Rowan despre personajul lui, care are un rol foarte serios. "Are elemente comice foarte puternice, speram noi, dar, in general, sper sa fie perceput ca un personaj care se confrunta cu o problema foarte reala si usor de identificat; si sper ca modul in care el, nevasta lui, copiii lui si menajera interactioneaza va tine spectatorul atent la film", a declarat cel care i-a dat viata celebrului Mr. Bean.
Desi "O dadaca plina de surprize"/Keeping Mum are si o doza de dramatism, fanii Rowan Atkinson, din intreaga lume, nu vor fi dezamagiti. "In film exista un meci de fotbal, care este, cu siguranta, cea mai comica si elocventa secventa din film, care, cred eu, este subiectul meu de specialist, daca am asa ceva. A doua natura pentru mine este sa incerc sa fac lucruri trasnite cu mingea de fotbal si asa am gasit o scena in care am putut cel mai bine sa-mi aduc contributia la drama, si anume in termeni comici. Este o idee foarte amuzanta: cineva care este total depasit de situatie, iar Walter nu ar trebui sa joace intr-un meci de fotbal - cu siguranta el nu ar trebui sa joace pe un teren!".
Rowan s-a implicat in proiect imediat ce a fost distribuit in acest rol. Si-a petrecut multe ore libere pe platou, vorbind cu colegii si cu echipa, savurand, cu siguranta, intregul proces al filmarilor. "Apreciez intr-adevar procesul si-mi place. Ca pregatire sunt inginer, asa ca aspectele tehnice ma intereseaza intotdeauna si abia astept sa observ ce se intampla, unghiurile din care se filmeaza, cadrele, lumina. Am un oarecare ochi de regizor care e tot timpul prezent.
Cateodata ma gandesc ca mi-ar placea sa regizez si apoi ma gandesc ca am, de fapt, nevoie de cineva de partea cealalta a personalului. Ideea de a regiza este o posibilitate". "Dar atunci ar trebui sa am de-a face cu actorii", a adaugat el.

O dadaca plina de surprize/ Keeping Mum
Comedie, 2005
CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Patria
Regia: Niall Johnson
In rolurile principale: Rowan Atkinson, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith
Durata 103 minute
Premiera in Romania 28.07.2006
Produs de Tusk Productions
Distribuit in Romania de MediaPro Film Distribution


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.