Te apropii cu sfiala de intrarea in Hotelul Lido, ca de un muzeu al istoriei Bucurestiului din ultima suta de ani. Situat in centrul orasului, pe bulevardul principal al Bucurestiului, Magheru, la mica distanta de magazine, centre comerciale sau de a
Te apropii cu sfiala de intrarea in Hotelul Lido, ca de un muzeu al istoriei Bucurestiului din ultima suta de ani. Situat in centrul orasului, pe bulevardul principal al Bucurestiului, Magheru, la mica distanta de magazine, centre comerciale sau de afaceri, muzee si alte atractii ale zonei centrale, dar si de Piata Universitatii, Hotelul Lido este locul ideal, daca vrei sa iei micul dejun sau sa-ti bei cafeaua de dimineata in ambianta Micului Paris de odinioara.
Cu arhitectura sa impresionanta, Hotelul Lido (dat in folosinta in 1936) se incadreaza perfect intre cladirile de pe bulevard si din centrul Capitalei, adevarate capodopere de arta edilitara, construite in aceeasi perioada: blocul "Aro"-azi "Patria" (1931-1933), Palatul Telefoanelor (1933), cladirea Facultatii de Drept (1933-1935) cladirea Ministerului Industriilor de azi de pe Calea Victoriei, Arcul de Triumf (1935-1936), Palatul Regal (1928-1937), cladirea Bibliotecii Academiei (1936-1937), cladirea de azi a guvernului, numit Palatul Victoria (1937-1944).
Te copleseste gandul ca pe-aici au trecut mii de personalitati ale lumii politice, oameni de afaceri, membri ai caselor imperiale si regale ale Europei. Odata ajuns in holul hotelului, simti direct atmosfera aristocratica ce a supravietuit incredibil tuturor furtunilor istoriei si mai ales agresiunii kitsch-ului din ultimii ani, invaziei epidemice a acestui virus omnipotent, distrugator de valori.
Culorile calde te invaluie intr-un clarobscur cu luminozitati de miere si aur, de soare in apus. Zeci de plante luxuriante strajuiesc ferestrele mari, care dau spre bulevard. Printre ele, troneaza fotolii si canapele din piele, desavarsite reprezentari ale stilului interbelic, caracterizat prin eleganta si sobrietate. Oglinzile venetiene, candelabrele impunatoare si tablourile imense cu imagini ale Bucurestiului din anii '30 te arunca inapoi in timp, in epoca Micului Paris.
Salonul de breakfast, cu 50 de locuri, e amenajat pe locul fostei cofetarii Lido. Inundat de albul luminos al mobilierului stil (cum altfel?), isi asteapta in fiecare dimineata clientii, majoritatea oameni de afaceri, cu oferta delicioasa de produse de patiserie, realizate in laboratorul propriu. Calitatea ireprosabila a serviciilor atinge cele mai inalte standarde si te face sa te simti intr-adevar tratat regeste si sa-ti doresti sa revii, si alta data. Nici nu-i de mirare ca, la plecare, te astepti sa te intampine o trasura trasa la scara, cu birjar in livrea si care iti vorbeste frantuzeste.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.