Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a finalizat primele actiuni de control in Bucuresti menite sa verifice modul in care societatile de asigurare si intermediarii in asigurari respecta prevederile legii in domeniul RCA, se arata intr-un comunicat
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a finalizat primele actiuni de control in Bucuresti menite sa verifice modul in care societatile de asigurare si intermediarii in asigurari respecta prevederile legii in domeniul RCA, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei. Aspectele urmarite in cadrul actiunii au fost verificarea prevederilor referitoare la obligatia eliberarii vignetei odata cu polita RCA, verificarea indeplinirii articolului 20 aliniat 1 din Legea nr. 32/2000 conform careia societatile de asigurare trebuie sa isi desfasoare activitatea cu prudenta si profesionalism, precum si verificarea indeplinirii prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 189/2005 privitoare la furnizarea informatizata a detaliilor referitoare la RCA, de catre societatile de asigurare. In urma actiunii, CSA a hotarat sanctionarea cu avertisment scris a managerilor mai multor societati de asigurare din cauza depistarii, in mai multe zone ale Capitalei, ale unor puncte volante de vanzare a politelor RCA. Printre societatile avertizate se numara Asiban, Ardaf, Asitrans, Astra si Omniasig. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va continua actiunile de control privind modalitatea de vanzare a asigurarilor obligatorii RCA, dar si de introducere corecta a informatiilor referitoare la acestea in baza unica de date CEDAM, si in functie de aspectele constatate va aplica masurile sanctionatorii prevazute la art.39 din Legea nr.32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.