Philips Electronics a inregistrat trei oferte pentru preluarea diviziei de semiconductori, aflata in proprietatea companiei si evaluata la peste zece miliarde de dolari.
Cele trei consortii ofertante sunt formate din Bain Capital, Francisco Pa
Philips Electronics a inregistrat trei oferte pentru preluarea diviziei de semiconductori, aflata in proprietatea companiei si evaluata la peste zece miliarde de dolari.
Cele trei consortii ofertante sunt formate din Bain Capital, Francisco Partners si Apax Partners.
Cumpararea diviziei de chip-uri a Philips ar putea reprezenta a doua preluare ca valoare din domeniul IT, dupa cea de anul trecut a SunGard Data Systems, care a fost achizitionata de sapte companii, valoarea preluarii fiind de 11,3 miliarde dolari. Royal Philips Electronics NV, cel mai mare producator european de produse electronice de consum, si-a anuntat in urma cu o luna, intentia de a-si reduce participatia in divizia de chip-uri electronice, in a doua jumatate a anului curent, pregatind divizia pentru oferta publica initiala.
Strategia directorului executiv Gerard Kleisterlee este aceea de a reorienta participatia companiei spre sistemul medical, dispozitive casnice de mici dimensiuni si corpuri de iluminat, departe de sectorul semiconductorilor, unde profiturile sunt foarte putin previzibile.
In luna decembrie, compania cu sediul central in Amsterdam, isi anuntase intentia de a separa divizia, care a inregistrat 15% din valoarea totala de 30,4 miliarde euro a vanzarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.