Ministerul Mediului dezaproba initierea unui proiect de act normativ care sa restrictioneze importurile de pneuri si imbracaminte la mana a doua, atat in perioada ramasa pana la aderare, cat si dupa aceasta perioada. Astfel, potrivit Ministerului Med
Ministerul Mediului dezaproba initierea unui proiect de act normativ care sa restrictioneze importurile de pneuri si imbracaminte la mana a doua, atat in perioada ramasa pana la aderare, cat si dupa aceasta perioada. Astfel, potrivit Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, de la data aderarii, anvelopele uzate si hainele purtate (second-hand) vor fi considerate deseuri si vor intra in Romania doar pe baza de notificare. Aceste produse se incadreaza in categoria deseurilor verzi, adica acele deseuri considerate nepericuloase (deseuri si resturi ceramice, deseuri si resturi din hartie sau carton, deseuri textile etc.). Din ianuarie 2007, importul de deseuri verzi va fi supravegheat si controlat de catre MMGA pe baza de notificare. Nu se vor putea importa deseuri verzi, daca acestea sunt destinate valorificarii in instalatii care nu respecta normele comunitare de mediu. Totodata, fiecare importator de astfel de deseuri va trebui sa aiba autorizatiile prevazute de lege, sa respecte cu strictete conditiile impuse si sa faca dovada ca acele cantitati introduse in tara au fost epuizate, conform scopului pentru care au fost importate, de exemplu, in cazul hainelor uzate, pentru cantitatea care nu se vinde intr-un anumit timp, comerciantii vor trebui sa incheie contracte de valorificare materiala sau energetica cu agenti economici autorizati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.