Posturile de radio si televiziune vor difuza mai multa muzica franceza, eventual mai multe filme sau alte programe culturale din Franta, cu prilejul Anului Francofoniei in Romania, daca vor tine cont de recenta recomandare a Consiliului National al A
Posturile de radio si televiziune vor difuza mai multa muzica franceza, eventual mai multe filme sau alte programe culturale din Franta, cu prilejul Anului Francofoniei in Romania, daca vor tine cont de recenta recomandare a Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Decizia a fost luata in sedinta publica de acum doua zile a CNA, care urmeaza sa trimita o scrisoare de recomandare posturilor de radio si de televiziune de la noi, de a include, in masura in care spatiul de difuzare le permite, programe cu acest specific. Potrivit presedintelui CNA, Ralu Filip, solicitarea a venit din partea Ministerului Culturii si Cultelor din Romania si a Ministerului Culturii din Belgia.
Totodata, CNA a decis sa trimita si o alta recomandare, solicitand posturilor sa nu induca publicul in eroare cu privire la durata publicitatii pe care acestea o transmit. Amenzile si somatiile pentru incalcarea art. 42, din Codul de reglementare, reprezinta un alt capitol - mereu deschis, dupa cum s-a constatat - de vreme ce unii realizatori de emisiuni le incalca in mod regulat. Astfel, CNA a decis, pe baza raportului de monitorizare intocmit de Directia de specialitate, amendarea sau sanctionarea prin somatie publica a unor posturi de televiziune ai caror redactori/moderatori nu au respectat, in cadrul rubricilor vizate, dreptul persoanei la propria imagine. Codul de reglementare a continutului audiovizual prevede ca realizatorii sa puna in vedere interlocutorilor sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice probele pe care sustin ca le detin si, de asemenea, sa nu permita invitatilor sa utilizeze un limbaj injurios sau sa instige la violenta impotriva altor persoane. S-a dovedit insa ca nu este usor sa-i tii in frau pe unii interlocutori. Iar orice abatere de la regulile elementare ale unui Cod, menit sa instituie o comunicare civilizata, costa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.