Inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, in urma anchetei preliminare efectuate in cazul magistratilor cu ajutorul carora a fost eliberat Omar Hayssam, Comisiile de disciplina pentru procurori, respectiv judecat

Inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, in urma anchetei preliminare efectuate in cazul magistratilor cu ajutorul carora a fost eliberat Omar Hayssam, Comisiile de disciplina pentru procurori, respectiv judecatori.
"In urma verificarilor preliminarii efectuate de Inspectia Judiciara, au fost sesizate: Comisia de disciplina pentru judecatori, in ceea ce o priveste pe doamna Dumitrascu Sofica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I-a penala si Comisia de disciplina pentru procurori, in ceea ce il priveste pe domnul Nastasiu Ciprian, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism", se arata in comunicatul Consiliului, cu precizarea ca verificarile efectuate de inspectori au vizat conduita judecatorului si a procurorului in exercitarea atributiilor de serviciu.
Potrivit documentului, Comisiile de disciplina au dispus, deja, efectuarea cercetarii prealabile, in conditiile art. 46 alin. (2) si (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, urmand sa se pronunte asupra actiunii disciplinare dupa finalizarea anchetei administrative prealabile. Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, la 21 iulie, in urma numeroaselor articole publicate in presa centrala, dispunand inspectorilor judiciari efectuarea unor verificari privind controversata eliberare din arest preventiv a lui Hayssam.
Omar a fost pus in libertate, dupa ce in 26 iulie judecatorul Curtii de Apel Bucuresti decisese inlocuirea masurii arestarii preventive a lui Hayssam (din motive medicale) cu interdictia de a parasi tara.
Dupa cum se stie, la decizia de eliberare a lui Hayssam, judecatorul a tinut cont si de punctul de vedere al procurorului Ciprian Nastasiu, care s-a prezentat personal la sedinta din 26 aprilie, cerand revocarea mandatului din motive medicale si impunerea fata de sirian a unei interdictii de a parasi tara.
Cu cateva saptamani inainte de punerea in libertate a lui Hayssam, Inalta Curte de Casatie a decis eliberarea acestuia intr-un alt dosar referitor la privatizarea ilegala a societatii Foresta Nehoiu.

Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro

Interpol cere arestarea sirianului


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.