Sindicalistii Regiei Autonome de Transport Bucuresti care nu au semnat noul contract colectiv de munca au anuntat ca au incheiat un protocol cu administratia, document prin care revendicarile lor de natura salariala au fost solutionate.
Prese

Sindicalistii Regiei Autonome de Transport Bucuresti care nu au semnat noul contract colectiv de munca au anuntat ca au incheiat un protocol cu administratia, document prin care revendicarile lor de natura salariala au fost solutionate.
Presedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local Bucuresti si al Sindicatului Soferilor din RATB Floreasca, Vasile Pietrariu, a declarat ca protocolul prevede o crestere salariala medie de zece la suta, la care se adauga o majorare de patru pana la sase la suta pentru negocieri individuale cu toate categoriile de salariati. "Am obtinut patru la suta pentru conducatorii auto si doi la suta pentru restul personalului", a precizat Pietrariu.
Reprezentantul celor doua sindicate a afirmat ca, daca Directia de Munca va fi de acord, prevederile protocolului semnat de conducerea RATB vor fi aplicate incepand cu 1 iulie, in caz contrar cresterile salariale fiind aplicate de la 1 august.
Reprezentantul celor doua sindicate a mai spus ca, imediat ce contractul colectiv de munca va fi adus de la Camera de Munca, acesta va fi semnat si de restul angajatilor.

Se cere reducerea programului de lucru

Referindu-se la faptul ca revendicarile cu privire la innoirea parcului auto si la imbunatatirea conditiilor de lucru pentru conducatorii auto nu au fost solutionate, Pietrariu a subliniat ca acestea vor fi discutate in viitor. "Analizand nevoile comunitatii, nu era oportuna oprirea transportului in comun", a adaugat liderul sindical.
Totodata, acesta a semnalat faptul ca 82% din parcul auto de transport de suprafata este uzat. "Inainte ca RATB-ul sa achizitioneze cele o suta de autobuze Mercedes, gradul de uzura din parcul auto era de 92%, astfel procentul diminuandu-se, in momentul de fata, la 82%", a mentionat liderul sindical. De asemenea, Pietrariu a afirmat ca va propune conducerii Regiei reducerea programului de lucru pentru conducatorii auto.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.