Dupa 6 luni de misiuni in Irak, militarii Batalionului 280 Infanterie au predat, ieri, stafeta camarazilor de la Batalionul 811 Infanterie "Dragonii Transilvani" din Dej. Potrivit Ministerului Apararii Nationale (MApN), ceremonialul a avut loc in ta
Dupa 6 luni de misiuni in Irak, militarii Batalionului 280 Infanterie au predat, ieri, stafeta camarazilor de la Batalionul 811 Infanterie "Dragonii Transilvani" din Dej. Potrivit Ministerului Apararii Nationale (MApN), ceremonialul a avut loc in tabara romaneasca din Cam Mittica, in prezenta ambasadorului Romaniei in Irak, Mihai Stuparu, si a altor personalitati din cadrul Armatei. In cele sase luni de mandat in provincia Dhi Qar, militarii focsaneni au participat la peste 1.500 de misiuni de patrulare, paza si insotire, de instruire a fortelor de securitate irakiene si de reconstructie. MApN mai precizeaza ca proiectele de cooperare civil-militara (CIMIC), pe baza fondurilor de peste 2 milioane de dolari puse la dispozitie de Coalitia multinationala, s-au concretizat, printre altele, in construirea de drumuri, statii de pompare a apei si sisteme de canalizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.