Conducerea Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului a anuntat ca nu va plati cele 12 milioane lei fostilor salariati de la combinatul de fire sintetice Moldosin Vaslui, potrivit Rompres. AVAS sustine ca nu isi poate asuma responsabilitatea pe
Conducerea Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului a anuntat ca nu va plati cele 12 milioane lei fostilor salariati de la combinatul de fire sintetice Moldosin Vaslui, potrivit Rompres. AVAS sustine ca nu isi poate asuma responsabilitatea pentru perioada in care actionari ai societatii au fost salariatii.
In urma proceselor castigate de sindicatul de la Moldosin, salariatii ar trebui sa primeasca in medie cate 2.000 lei fiecare, reprezentand drepturile salariale din perioada septembrie - decembrie 2005 de care nu au beneficiat, desi cartile de munca au fost inchise in februarie 2006, odata cu trimiterea in somaj. Conducerea AVAS sustine ca in procesele deschise de sindicalisti, responsabilitatea apartine fostei conduceri a societatii Moldosin. "Procesele castigate de catre sindicat au fost intentate societatii Moldosin Vaslui, in perioada in care aceasta era privatizata, proprietari fiind chiar angajatii societatii, prin Asociatia Salariatilor.
La finele anului 2005, Asociatia Salariatilor PET Moldosin a recunoscut ca nu are capacitatea necesara pentru indeplinirea obligatiilor contractuale si a cerut rezilierea contractului de privatizare si reinscrierea AVAS ca actionar majoritar.
Activitatea productiva a societatii incetase la sfarsitul lunii august 2005, din cauza lipsei fondurilor pentru achitarea facturilor la utilitati si a salariilor angajatilor societatii. AVAS a decis rezilierea contractului de privatizare pentru SC Moldosin SA, in data de 6 ianuarie 2006", se arata intr-un comunicat emis de AVAS. Autoritatea s-a reinscris ca actionar in data de 3 februarie 2006, pentru un numar de 1.590.578 actiuni, reprezentand 59,33 la suta din valoarea capitalului social al Moldosin Vaslui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.