Statele asiatice incearca ceea ce nu a reusit Conferinta de la Roma.

Forumul regional al Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est ASEAN, consacrat problemelor de securitate, este dominat tot de conflictul din Liban. La negocierile c
Statele asiatice incearca ceea ce nu a reusit Conferinta de la Roma.

Forumul regional al Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est ASEAN, consacrat problemelor de securitate, este dominat tot de conflictul din Liban. La negocierile care au loc in capitala Malaieziei, Kuala Lumpur, s-au intilnit zece state din Asia, printre care Indonezia, Malaiezia, Singapore. Exista si sase parteneri mondiali de dialog, cei mai importanti fiind secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, si ministrul european al Afacerilor Externe Javier Solana.

Ministrul Afacerilor Externe din Iran si-a anuntat vizita pentru o intrevedere cu omologul sau malaiezian. Negocierile de securitate privesc si programul nuclear al Coreii de Nord.

Dupa ce agentia nord-coreeana de stat KCNA a facut-o "imbecila" pentru reactia sa la testele nucleare ale Phenianului, Condoleezza Rice a anuntat ca, la receptia de gala, intentioneaza sa interpreteze o piesa grava de Brahms la pian, in concordanta cu situatia internationala. Aceasta urma sa inlocuiasca momentul comic pe care trebuiau sa-l ofere ministrii de Externe, devenit traditional la aceste intilniri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.