Societatea Apa Nova va modifica incepand cu 1 august 2006 tarifele pentru apa potabila si pentru canalizare, care vor creste de la 1,77 RON per metru cub la 1,80 RON per metru cub, respectiv de la 0,39 RON per metru cub la 0,40 RON per metru cub.
Societatea Apa Nova va modifica incepand cu 1 august 2006 tarifele pentru apa potabila si pentru canalizare, care vor creste de la 1,77 RON per metru cub la 1,80 RON per metru cub, respectiv de la 0,39 RON per metru cub la 0,40 RON per metru cub.
Potrivit unui comunicat difuzat de Apa Nova, aceasta ajustare tarifara a fost validata de ANRSC prin avizul nr. 3077 din 14 iulie 2006 si este destinata finantarii lucrarilor de punere in conformitate a retelelor de alimentare cu apa situate in avalul a 126 retele telescopice care alimenteaza aproximativ 1000 de blocuri din Capitala.
Aceste lucrari nu sunt cuprinse in obligatiile contractuale ale societatii Apa Nova, ci au fost trecute in sarcina concesionarului prin hotararea Consiliului General Municipiului Bucuresti din 6 aprilie 2006 in care se prevede si ca aceasta ajustare tarifara este destinata sa acopere costul investitiilor. Preselectia tehnica a societatilor s-a terminat, iar licitatiile financiare sunt in curs.
Lucrarile trebuie sa demareze in septembrie si vor dura aproximativ 36 de luni.
Disputa referitoare la repararea retelelor telescopice din Capitala dureaza de mai multi ani.
Instalatiile respective nu sunt altceva decat conductele de apa ce pornesc de la statiile de pompare si pe parcurs sunt prelungite, pe sistem telescopic, in functie de cate blocuri sunt racordate le retea.
Aceste retele sunt rezultatul extinderii orasului si a nevoii de ridicare a noi locuinte peste proiectele initiale, iar in aceasta situatie se afla 1.600 de imobile din Bucuresti.
Ani la rand, Apa Nova a refuzat sa repare avariile la aceste conducte pe motiv ca sunt in proprietatea asociatiilor de locatari, cu toate ca locatarii au depus numeroase reclamatii la Agentia de Reglementare a Serviciilor Apa-Canal ale Municipiului Bucuresti (ARBAC), reclamand facturile mari si faptul ca li se refuza contorizarea. Apa Nova considera ca nu a primit in concesiune aceste conducte si refuza categoric pe acest motiv montarea de contoare la fiecare bloc si intretinerea acestora, dar factureaza consumul de apa si canalizare.
Apa Nova a conditionat rezolvarea problemei retelelor telescopice de ajustarea tarifara, ceea ce a si obtinut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin