Florin Prunea, directorul de relatii internationale din FRF, a anuntat aseara ca Sportul Studentesc este definitiv in Liga a II-a, dupa ce aseara federatia a primit raspunsul de la UEFA. FRF ceruse lamuriri la forul european cu privire la posibilitat
Florin Prunea, directorul de relatii internationale din FRF, a anuntat aseara ca Sportul Studentesc este definitiv in Liga a II-a, dupa ce aseara federatia a primit raspunsul de la UEFA. FRF ceruse lamuriri la forul european cu privire la posibilitatea de returnare a licentei, dupa ce aceasta i-a fost ridicata gruparii din Regie vinerea trecuta. "UEFA ne-a comunicat raspunsul clar, nu exista cale pentru returnarea licentei! Sunt bulversat dupa intalnirea cu fotbalistii, dar asta este!", a declarat Prunea aseara. FRF solicitase UEFA sa precizeze in scris daca exista o procedura de returnare a licentei gruparii Sportul Studentesc, deoarece in manualul de licentiere nu este prevazut acest aspect, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, directorul general al FRF, Ionut Lupescu. Ieri la federatie s-au infiintat toti jucatorii Sportului, care s-au interesat de soarta echipei pe care ei au dus-o pe locul patru al campionatului trecut. "Le-am explicat jucatorilor ce s-a intamplat. Am vorbit telefonic cu cei de la UEFA, asteptam astazi sau maine un raspuns scris vizavi de procedura de returnare a licentei, lucru cerut luni de Sportul. Din punctul nostru de vedere, procedura de licentiere s-a terminat, dar asteptam sa vedem raspunsul. Ca sa fii membru al LPF, trebuie sa ai licenta", a spus Lupescu ieri la pranz. Directorul coordonator al SNL, Florin Prunea, a afirmat ca a existat un caz similar in Italia. "A fost un caz cu Empoli, daca nu ma insel, dar la noi procedurile sunt foarte clare. Trebuie sa raspundem Sportului la cererea de returnare a licentei. In manualul de licentiere nu este prevazuta nici o procedura legata de aceasta situatie si pentru a nu mai zice nimeni ca eu personal am ceva cu Sportul sau cu domnul Siman am instiintat UEFA despre situatia creata", a subliniat Prunea. Acesta mentiona ca, in cazul in care UEFA spune ca exista o procedura de returnare a licentei, FRF este obligata sa convoace comisiile de licentiere, pentru a relua procedura. "Sincer, as dori sa se intample acest lucru. Daca va fi cazul, vom convoca comisiile in regim de urgenta, si cea de fond, si cea de apel, intr-o singura zi", comenta oficialul FRF.
Precedent
in Italia
Avocatul clubului din Regie, Gabriel Turcu, a declarat ca a existat un exemplu similar in Italia (n.r. - cazul lui Empoli, la care s-a referit si Prunea). "FRF asteapta un raspuns de la UEFA si e clar ca nimic nu este imposibil. Nu s-a luat inca nici o masura definitiva, au avut aceasta prudenta sa decida amanarea oricarei decizii privind retrogradarea pana la judecarea definitiva a cererii de returnare a licentei. Momentan, Sportul nu este retrogradata, lucru confirmat in decizia Comitetului Executiv", a spus Turcu, dupa care a adaugat ca Sportul poate incepe sezonul fara licenta, pe care sa si-o redobandeasca in timpul sezonului competitional. "Daca pe parcursul sezonului nu-si va redobandi licenta, echipa va fi retrogradata. Se ia foarte in serios aceasta procedura, care a fost aplicata unei echipe din Italia", a comentat avocatul. (MIG)
"Studentii" s-au intalnit ieri cu Lupescu si Prunea
Mazilu: "Probabil ca multi jucatori vor pleca"
Internationalul din Regie era ieri convins ca indiferent de decizia UEFA, mai multi fotbalisti din Regie vor fi vanduti
Fotbalistii de la Sportul Studentesc, insotiti de unii dintre membrii staff-ului tehnic, au mers ieri la Casa Fotbalului, pentru a primi lamuriri de la conducerea FRF in privinta situatiei gruparii din Regie, care nu a primit licenta pentru sezonul 2006/2007 al Ligii I. Fotbalistii au ajuns la Casa Fotbalului si au fost invitati la o discutie de directorul general al FRF, Ionut Lupescu, si de directorul de relatii internationale, Florin Prunea, care este totodata si directorul coordonator al Sistemului National de Licentiere. Jucatorii au refuzat initial, spunand ca nu pot intra deoarece nu ii lasa patronul Vasile Siman, dupa ce acesta a fost evacuat marti din sediul FRF. Dupa o discutie telefonica a jucatorilor cu Siman, acestia au primit permisiunea de a intra in Casa Fotbalului, insa numai in prezenta avocatului gruparii din Regie, Gabriel Turcu. La iesirea din sediul FRF, Costin Lazar a declarat ca Sportul este la mana UEFA. "S-ar mai putea rezolva, s-ar putea amana etapa, ar exista solutii, numai bunavointa sa fie. Este o trecere de la extaz la agonie, suntem ca niste infractori, asa ne simtim. Deocamdata, nu ma gandesc la plecare, astept verdictul. Nici prin cap nu-mi trecea ca ni se poate intampla asa ceva, eram pregatit sa facem o figura si mai frumoasa decat in campionatul trecut", a spus Lazar, care a adaugat ca o decizie negativa ar afecta viitorul tuturor jucatorilor de la club, de la copii si juniori pana la seniori. La randul sau, Ionut Mazilu a afirmat ca Sportul este deocamdata in prima liga. "Daca federalii vor dori sa ne ajute, si au spus ca vor face tot ce este posibil din punct de vedere legal, va fi bine. Depindem putin de UEFA, dar si de cum se interpreteaza tot ce trimite acest for. Noi, jucatorii, n-am gresit, singura noastra greseala este ca n-am terminat mai sus in clasament", a comentat atacantul Sportului. Mazilu a afirmat ca Sportul nu merita sa treaca prin asa ceva. "Probabil multi jucatori vor pleca, indiferent de decizie, dar Sportul va face fata si merita sa ramana in prima liga. Cred ca se va rezolva favorabil. Si daca nu retrogradeaza Sportul, se poate sa plec. Nu cred ca este bine pentru fotbalul romanesc sa retrogradezi o echipa care a terminat pe locul patru si sa aduci una care a retrogradat", a subliniat Mazilu. Dacian Varga a mentionat ca antrenorul echipei de tineret a Romaniei, Emil Sandoi, i-a comunicat ca se va baza pe jucatorii de la Sportul, chiar daca echipa va juca in esalonul secund. "Ar fi urat ca in loc de Rapid sa jucam cu Giurgiu, in Liga a II-a. Totul depinde de UEFA. Speram ca dreptatea sa fie de partea noastra. Eventualele plecari de la Sportul depind de Siman. Nu mi-am imaginat ca putem trece prin asa ceva, sa fim la un pas de retrogradare", a spus Varga. (MIG)
Ferencvaros a fost retrogradata in Ungaria!
Federatia de Fotbal din Ungaria a refuzat sa acorde licenta lui Ferencvaros, cu trei zile inainte de inceperea campionatului, astfel ca echipa a fost retrogradata in liga secunda pentru prima oara in cei 105 ani de existenta! Ferencvaros, echipa antrenanta de fostul selectioner Imre Gellei si care a castigat campionatul Ungariei de 28 de ori, nu a indeplinit criteriile financiare cerute pentru ramanerea in prima divizie si, in plus, are datorii fata de fostii conducatori si antrenori. Clubul a anuntat ca va face apel, atat la justitia din Ungaria, dar si la UEFA. "Daca Ferencvaros nu poate juca in prima divizie, atunci va juca in a doua divizie", a declarat presedintele clubului, Miklos Inancsy. De pe urma excluderii lui Ferencvaros ar putea beneficia Vasas Budapesta, care ar putea reveni in prima liga. Suporterii lui Ferencvaros au amenintat conducerea gruparii dupa ce cel mai popular club din Ungaria a fost retrogradat in liga secunda. "Daca este sfarsitul lui Ferencvaros, atunci este si sfarsitul vostru", au scris suporterii pe un zid al stadionului echipei din Budapesta. Ferencvaros, care a castigat de 28 de ori campionatul Ungariei, este singura echipa care a jucat in prima liga de la infiintare. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.