Giulestenii au plecat ieri dimineata spre Malta, pentru partida de diseara cu Sliema Wanderers (ora 19 - in direct la TVR 2), de pe Stadionul "Ta'Qali" din La Valletta (singurul din insula omologat de UEFA; acelasi pe care a jucat si Dinamo cu Hibern
Giulestenii au plecat ieri dimineata spre Malta, pentru partida de diseara cu Sliema Wanderers (ora 19 - in direct la TVR 2), de pe Stadionul "Ta'Qali" din La Valletta (singurul din insula omologat de UEFA; acelasi pe care a jucat si Dinamo cu Hibernians Paola), contand pentru mansa a doua din turul I preliminar al Cupei UEFA (5-0 pentru Rapid in primul meci, la Bucuresti). Din lotul deplasat de antrenorul Razvan Lucescu lipsesc Valentin Negru, care s-a accidentat la un antrenament, Ianis Zicu, fara drept de joc (si, oricum, aflat in urma cu pregatirea) si Ionut Rada (aflat la Bologna pentru un program de refacere). De asemenea, R. Lucescu a renuntat si al treilea portar giulestean, Andrei Marinescu, adus de la "satelit", deoarece acesta nu a fost trecut pe lista UEFA. Din acest motiv, se pare ca D. Coman va fi titular in poarta, mai ales dupa gafa lui Minca din Supercupa Romaniei. Marinescu ar putea juca pentru Rapid abia in prima etapa din Liga I, pentru care Coman este suspendat. Referindu-se la meciul cu Sliema, R. Lucescu a declarat ca acesta este doar un antrenament. "Nu se mai poate intampla nimic in acest meci din punct de vedere al calificarii. Nu conteaza golurile, ci sa castigam si sa jucam bine. Este un antrenament al stresului si al mentalitatii. Important pentru noi este sa le dam posibilitatea celor trei jucatori din atac sa mai joace un meci impreuna. Sa inceapa cat mai repede sa se inteleaga pentru ca avem nevoie de asa ceva", a spus antrenorul rapidist. Cu Rapid a plecat si Marius Maldarasanu, jucator aflat inca in perioada de recuperare dupa o grava accidentare suferita in primavara.
Mazilu este prea scump
Razvan Lucescu a parut mai interesat de startul noului campionat, in special de situatia Sportului Studentesc, grupare de la care il doreste pe Mazilu, golgheterul sezonului trecut. "Mazilu e o problema delicata. Daca sunt intrebat, atunci spun ca l-as vrea imediat. Dar e totusi o suma mare de transfer. Sunt oferte din strainatate pentru el si cluburi mai puternice care pot oferi mai mult decat ar putea da Rapid. Daca am putea sa-l luam, l-am lua imediat", a spus R. Lucescu, care a mentionat ca nu se pune problema ca Mazilu sa fie adus la Rapid sub forma de imprumut daca Sportul va evolua in sezonul viitor in Liga a II-a: "Se vorbeste mult, dar de fapt lucrurile stau cu totul altfel". R. Lucescu a dezmintit un posibil transfer al portarului Cristian Munteanu la echipa giulesteana, precum si faptul ca mijlocasul Ciprian Vasilache va fi cedat la UTA. R. Lucescu sustine ca schimbarea adversarului din prima etapa a Ligii I, dupa retrogradarea Sportului si promovarea Pandurilor Tg. Jiu, are avantaje, dar si dezavantaje. "Pandurii sunt o echipa mai mica. E clar ca sunt nepregatiti la momentul actual pentru Divizia A. Dar acolo e un teren dificil, conditiile sunt mult mai proaste ca cele din Bucuresti. As fi preferat sa jucam in Bucuresti pentru ca venim dupa un drum destul de lung si am fi avut de partea noastra si suporterii. Deci, din acest punct de vedere, suntem in dezavantaj, dar ca valoare sigur ca e o diferenta", a afirmat Lucescu.
Regrete pentru Sportul
Referitor la situatia Sportului, Maftei a spus ca aceasta echipa nu merita sa fie retrogradata avand in vedere evolutiile din sezonul precedent. Maftei a adaugat ca, pentru Rapid, era mai bine sa joace cu Sportul in prima etapa, si nu cu Pandurii, deoarece in aceasta situatie trebuie sa faca o deplasare de 400 de kilometri. Capitanul din Giulesti ar dori ca oficialii de la Sportul Stundentesc sa il imprumute pe Mazilu la Rapid. "Daca Razvan considera ca mai e nevoie de jucatori, cei de la Sportul sunt bineveniti. Nu cred ca Mazilu va juca in Divizia B. Probabil o sa il imprumute pe undeva... pe undeva prin Giulesti", a precizat Maftei. Portarul D. Coman a spus: "Sportul a jucat foarte bine in sezonul precedent, dar nu eu decid cine ramane in A si cine retrogradeaza. Ei puteau pune probleme oricarei echipe din campionatul nostru, dar noi trebuie sa ne mobilizam foarte bine in prima etapa, indiferent cu cine vom juca. Eu m-as bucura ca unii dintre jucatorii Sportului sa vina la noi pentru ca sunt valorosi". Fundasul Cristian Sapunaru considera ca Rapid va avea un meci mai usor in prima etapa in compania Pandurilor, decat daca ar fi intalnit pe Sportul. "Pandurii am inteles ca nu prea au jucatori. Dar, cu oricine jucam in prima etapa, noi trebuie sa ne facem datoria pe teren si sa castigam. Imi pare rau de Sportul pentru ca e o echipa frumoasa. La ce jucatori sunt acolo nu cred ca acestia merita sa joace in Divizia B. Sunt jucatori de Nationala care au demonstrat in retur ca au valoare", a declarat Sapunaru. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.