Dinamo joaca diseara mansa a doua a turului intai preliminar al Cupei UEFA, cu maltezii de la Hibernians, de care au trecut in primul joc, disputat in deplasare, cu 4-0. Mircea Rednic, antrenorul "cainilor" a anuntat ca va folosi acest meci pentru a
Dinamo joaca diseara mansa a doua a turului intai preliminar al Cupei UEFA, cu maltezii de la Hibernians, de care au trecut in primul joc, disputat in deplasare, cu 4-0. Mircea Rednic, antrenorul "cainilor" a anuntat ca va folosi acest meci pentru a pregati confruntarea de duminica, din prima etapa, cu FC National, semn ca in teren vor intra toti oamenii de baza ai echipei. De asemenea, tehnicianul dinamovist a facut apel la suporteri sa vina in numar cat mai mare la stadion, promitand ca trupa sa se va stradui din rasputeri sa faca spectacol, devreme ce problema calificarii nu se mai pune. Un motiv important pentru fanii "cainilor" rosii sa mearga in Stefan cel Mare diseara ar fi fost sa-l salute pe angolezul Ze Kalanga, ultima achizitie a lui Dinamo. Oficialii dinamovisti intentionau sa-i ceara lui Rednic folosirea singurului fotbalist care a jucat la Campionatul Mondial din Romania, macar pentru cateva minute, pentru a se bucura de o primire frumoasa a fanilor. Numai ca Ze Kalanga nu sosise nici ieri in tara, desi conducerea din "Groapa" sustine ca transferul este definitivat. Conform unor surse din cadrul clubului, internationalul angolez a trecut prin adevarate peripetii in ultima saptamana, de cand tot incearca sa vina in Romania, lovindu-se de fel de fel de obstacole care il retin la Luanda. Astfel, joia trecuta africanul nu a putut obtine viza de la Consulatul Romaniei din capitala angoleza, care a "tras oblonul" pana luni. Odata stampila aplicata pe pasaportul sau la inceputul acestei saptamani, Kalanga s-a trezit ca nu are bani de avion si a mai asteptat o zi. Marti, Mircea Rednic a anuntat ca fotbalistul de banda dreapta va sosi in cursul serii, numai ca de la Luanda a venit o alta veste: angolezul nu are viza de tranzit de Franta, ceea ce l-a retinut in continuare in patria sa. In fine, ieri, impresarul lui Ze Kalanga a anuntat ca toate problemele s-au rezolvat si ca acesta vine azi in Romania, insa probabil va fi prea obosit ca sa vina la stadion, daramite sa si joace cateva minute. De altfel, Mircea Rednic a anuntat ca nu il va folosi pe Kalanga in primele meciuri ale sezonului, pentru ca acesta este inca in vacanta dupa Campionatul Mondial, urmand sa-l integreze in aproximativ doua saptamani in programul echipei. (B.G.)
Un nigerian vede Dinamo in semifinale!
Ndvbisi Chukunyere, atacantul lui Hibernians, a declarat marti seara, la sosirea echipei sale in Romania, pnetru meciul de astazi cu Dinamo, ca problema calificarii nu s-a pus nici macar inainte de primul meci, romanii fiind favoriti. "Noi am venit aici sa limitam proportiile scorului si sa lasam o impresie frumoasa, pentru ca jucam fotbal de placere", a spus atacantul de origine nigeriana. Chukunyere s-a declarat convins ca Dinamo va avea un parcurs foarte lung in actuala editie a Cupei UEFA. "Aveti o echipa foarte puternica, cu niste jucatori foarte tehnici. Cred ca Dinamo va depasi faza grupelor si va ajunge pana in semifinalele Cupei UEFA", a prezis nigerianul. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.