Cele mai scumpe case din lume au un singur lucru in comun: terenurile pe care se afla si care ele singure valoreaza extrem de mult, comenteaza revista Forbes. Astfel, multe din aceste palate sunt situate in zone exclusiviste ca Hamptons, Coasta de Az
Cele mai scumpe case din lume au un singur lucru in comun: terenurile pe care se afla si care ele singure valoreaza extrem de mult, comenteaza revista Forbes. Astfel, multe din aceste palate sunt situate in zone exclusiviste ca Hamptons, Coasta de Azur sau in centre de afaceri din New York si Londra.
Revista Forbes a intocmit un top al celor mai scumpe proprietati din lume si pentru aceasta a "scormonit" pe toate continentele si a adunat date de la cele mai prestigioase companii imobiliare din intreaga lume. Acestia au specificat ca este imposibil sa fie identificate cu precizie matematica proprietatile cele mai scumpe din lume, pentru ca uneori proprietarii nu doresc sa faca tranzactii publice, iar altii nu dau preturile decat agentilor sau potentialilor cumparatori.
Pe locul 1 in acest top s-a situat palatul Updown Court, din Anglia, care are 103 camere, cinci piscine si sisteme ultrasofisticate de incalzire sub pardoseala de marmura.
Acest castel nu are un proprietar care locuieste acolo, ci a fost construit special pentru un eventual cumparator extrem de bogat - cel mai probabil strain.
Palatul a fost scos la vanzare pentru suma de 139 de milioane de dolari, si, pe langa piscine si zecile de camere, are chiar si un cinematograf de 50 de locuri. Totul in acest loc exprima bogatie si opulenta: biblioteca are decoratiuni in aur de 24 de karate, pista de bowling, teren de tenis si de squash. Daca toate aceste argumente nu ar fi suficiente, potentialul cumparator va fi cu siguranta impresionat de vecini, care nu sunt altii decat membrii familiei regale.
Pe locul 2 s-a situat Starwood Estate Aspen, Columbia, scoasa la vanzare cu un pret de 135 de milioane de dolari. Aceasta apartine printului Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz (fostul ambasador al Arabiei Saudite in Statele Unite ale Americii). The Starwood Ranch are 15 dormitoare si 16 bai, fiind de fapt un mic complex de cladiri mai mici sau mai mari. Nu lipsesc grajdurile, terenul de tenis si piscina acoperita.
Pe locul 3, cu un pret de 125 de milioane de dolari se situeaza "Maison de L'Amitie", din Palm Beach, Florida. In 2004, Donald J. Trump a cumparat de la milionarul Abe Gosman impresionanta proprietate, pentru ca acesta se afla in plin proces de faliment. Desi a platit pentru ea doar 41,25 milioane de dolari, dupa ce a renovat-o, Trump a scos-o la vanzare pentru suma record de 125 de milioane de dolari.
Locul 4 este ocupat de Waterfront Estate, de 100 de milioane de dolari, situata in Turcia, in Istanbul. Expertii spun ca aceasta proprietate este situata "intr-o zona neasteptata" adica departe de zonele-"cheie" ale pietei imobiliare. Aflata chiar la Bosfor, aceasta are 64 de camere si tot ceea ce inseamna simbol al luxului: de la decoratiuni poleite cu aur si pana la candelabrele de cristal. De asemenea, potentialul cumparator se poate bucura si de un debarcader de dimensiuni impresionante.
Locul 5 - Toprak Mansion din Londra - este evaluata la 92 de milioane de dolari. A fost creat de un arhitect turc, fiind un palat in stil neoclasic. Acest castel are patru bucatarii, un salon urias, piscina, baie turceasca si sauna, precum si gradini cu peisaje extraordinare.
Locul 6 - 75 de milioane de dolari - Three Ponds, din Bridgehampton, New York (foto 6). Aceasta are teren de golf, 14 gradini, piscina si casa de oaspeti. Tot pe locul 6 - la acelasi pret a fost scoasa si The Portabello Estate, din Corona del Mar, California.
Aceasta proprietate care are vedere la ocean a fost construita in 2002 si are opt dormitoare, zece bai si este un spatiu ultramodern de locuit.
Pe locul 7 cu 70 de milioane de dolari - poate fi cumparata "Pierre Penthouse" din New York. Este proprietatea scriitorului si investitorului Martin Zweig, are biblioteca, crama, scari de marmura neagra. Si baile sunt din marmura.
Locul 8 este ocupat de Locksley Hall, Belvedere, California, care este evaluata la 65 de milioane de dolari. Expertii spun ca numai panorama oferita de aceasta proprietate poate valora toti banii: privelistea care se vede din sase dormitoare ale palatului iti taie respiratia: din pat se poate admira panorama orasului San Francisco, Angel Island si Golden Gate Bridge.
Pe locul 9 se situeaza Oceanfront Estate, din Malibu, California, care poate fi cumparata cu 65 de milioane de dolari. Desi pare un pret urias pentru "o casa de pe plaja", cei care o vad inteleg imediat de ce. In afara privelistei panoramice a oceanului, proprietatea - cu sase dormitoare - mai are si grajduri, piscina, teren de tenis si propria plaja privata.
Pe locul 10 este cotata Gold Coast Mansion, din San Francisco, California, care poate fi achizitionata pentru acelasi pret de 65 de milioane de dolari si are in vecinatate numai personalitati marcante, cum ar fi familia Getty. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.