Reprezentantii Patronatului National al Viei si Vinului se plang de faptul ca lipsa controalelor specifice la vama duc la aglomerarea pietei cu vinuri aromatizate "care nu au nici o legatura cu vinurile din struguri". In mare majoritate, importurile
Reprezentantii Patronatului National al Viei si Vinului se plang de faptul ca lipsa controalelor specifice la vama duc la aglomerarea pietei cu vinuri aromatizate "care nu au nici o legatura cu vinurile din struguri". In mare majoritate, importurile de astfel de produse provin din Republica Moldova. Astfel, PNVV solicita Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale instituirea unui sistem de control pentru bauturile pe baza de vin, care au invadat in ultima perioada rafturile magazinelor din Romania.
Aceste produse nu sunt interzise, insa nu le controleaza nimeni, pentru ca nu intra sub incidenta Legii viei si vinului, au declarat, marti, intr-o conferinta de presa reprezentantii PNVV. Asociatia patronala considera ca producatorii de vin onesti din Romania sunt afectati prin tolerarea in piata a unui comportament anticoncurential din partea unui numar semnificativ de comercianti de "asa-zise vinuri". Presedintele PNVV, Valeriu Cotea, a subliniat ca piata romaneasca a fost invadata de multe vinuri de calitate indoielnica si neconforme cu legislatia UE si romana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.