In Cupa Mondiala adusa de Cannavaro din Germania clocotesc acum verdictele scandalului Calciopoli. E greu sa nu ni se faca pofta si noua!

Juventus, echipa europeana cu cei mai multi componenti in finala Mondiala (nu mai putin de opt!),
In Cupa Mondiala adusa de Cannavaro din Germania clocotesc acum verdictele scandalului Calciopoli. E greu sa nu ni se faca pofta si noua!

Juventus, echipa europeana cu cei mai multi componenti in finala Mondiala (nu mai putin de opt!), e doar o simpla divizionara B! La fel Fiorentina (Mutu are mult noroc in dragoste, pesemne!) si Lazio, iar Milan incepe campionatul cu un handicap de 15 puncte, care arunca echipa milaneza direct in lupta pentru evitarea retrogradarii. Moratti este in sfirsit campion cu Inter. A cistigat editia trecuta la masa verde, iar acum revendica si al doilea titlu, pentru ca cel anulat - editia 2004 -2005 - tot al lui Juve, nu intilneste in linia clasamentului decit pe Inter in postura de prima echipa nedovedita incorecta. Intimplator sau nu, totul a explodat la putin timp dupa ce Berlusconi a pierdut alegerile, desi supravegherea magistratilor dura de mai bine de doi ani. Dovezile sint atit de coplesitoare, incit puternica organizatie suprastatala UEFA asteapta cuminte rezultatele finale ale anchetei interne a Procuraturii peninsulare si nu mai emite nici una dintre bulele de excludere cu care are obiceiul sa-si protejeze membrii de amestecul lumii civile. Au fost totusi voci care in entuziasmul celui de-al patrulea titlu mondial au cerut amnistie generala, dar solutia nu a fost luata in serios nici un moment. Daca in Italia se poate, mai ales intr-un asemenea moment, de ce nu s-ar putea intimpla si la noi un asemenea cutremur? Chiar asa de ocupati sint baietii de la DNA cu studiul semnaturilor din spatele donatiilor pinacotecii Zambaccian, incit sa nu poata aloca o echipa de monitorizare pentru matrapazlicurile de tot felul din Divizia A? Degeaba face presa conexiuni si pune cap la cap fapte si rationamente... In absenta dovezilor justitiabile, conducatorii cluburilor din Romania ne rid in nas. La noi sacosele cu bani se plimba filmate in direct, iar fotbalistii pariaza sume mari pe blaturile cunoscute dinainte ale adversarilor. Chiar nu exista nici o persoana oficiala in stare sa aseze puzzle-ul ticalosiilor acolo unde ii e locul? Daca tot se schimba acum echipele de conducere ale serviciilor secrete si ale Procuraturii Generale, poate ca printre prioritati va figura si o actiune de acest tip! Fotbalul este un fenomen social de mare anvergura, iar lipsa lui de corectitudine creeaza o stare de frustrare echivalenta in masa critica doar cu coruptia generalizata a administratiei publice! Procurorii italieni au avut rabdare sa parcurga incognito doua campionate intregi pina sa faca publice primele dovezi. Daca ai nostri ar incepe sa se organizeze acum, o data cu editia care sta sa inceapa, ar insemna ca Miticagate ar sta sa explodeze taman in preajma Europenelor urmatoare. Rezulta clar ca avem toate sansele sa devenim campionii Europei. Ar trebui doar sa reusim sa ne si calificam...

* citat din cronicarul Grigore Ureche


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.