Fiat a decis impreuna cu banca franceza Credite Agricole infiintarea unei companii mixte de servicii financiare care sa deserveasca operatiunile Fiat Auto in Europa, precizeaza un comunicat al producatorului italian. Fiat va avea o participatie de 50

Fiat a decis impreuna cu banca franceza Credite Agricole infiintarea unei companii mixte de servicii financiare care sa deserveasca operatiunile Fiat Auto in Europa, precizeaza un comunicat al producatorului italian. Fiat va avea o participatie de 50% la nou-infiintata companie denumita Fiat Auto Financial Services ce va avea o valoare de piata de aproximativ doua miliarde euro. Societatea mixta va administra un portofoliu de circa 13 miliarde euro si va activa in domeniul imprumuturilor pentru persoane fizice si dealeri furnizand noi produse financiare dar si servicii de inchiriere.
Fiat si-a majorat in luna mai cota de piata in Europa la 7,9%, de la 5,7% in septembrie 2005.
Grupul auto a vandut 51% din compania care controla operatiunile sale financiare de retail, in 2001, catre un grup de banci, pentru 370 de milioane de euro, pentru a acoperi o parte din pierderile consemnate in perioada 2002-2004.
Fiat va proceda la optiunea de a rascumpara participatia pentru a finaliza acordul cu Credit Agricole si pentru a reuni componentele diviziei financiare intr-o singura entitate. Aceasta vine in sprijinul strategiei grupului italian de a se axa pe productia de automobile, camioane si masini agricole. Alianta "va sustine ambitiile Fiat pe continentul european", sustine directorul executiv al grupului italian, Sergio Marchionne. Alaturi de Credite Agricole alte mari grupuri financiare europene, printre care BNP Paribas, Deutsche Bank si Societe Generale si-au anuntat intentia de a face oferte pentru participatia la divizia financiara.

Fiat Ducato se va produce si in Rusia

Intr-un alt comunicat Fiat a anuntat incheierea unui acord cu producatorul rus Severstal Auto pentru constructia in Tatarstan a modelului Ducato. Un numar de 75.000 modele vor fi produse, mare parte destinate pietei ruse.
Severstal Auto construieste si comercializeaza deja automobilele Albea si Palio in Rusia.
Intr-un alt acord, Fiat a anuntat ca divizia de camioane Iveco va crea o companie mixta cu doua firme chineze, SAIC Motor si Chongqing Heavy Vehicle Group, pentru a produce vehicule de tonaj greu.

Fiat si Tata vor produce impreuna masini pentru piata indiana

Companiile Fiat si Tata se pregatesc sa anunte ca vor produce impreuna automobile de capacitate redusa si motoare, destinate pietei indiene. Cele doua companii producatoare de autoturisme au format o alianta anul trecut, insa acesta este primul proiect de productie comun in care se angajeaza.
Compania Fiat cauta sa isi consolideze in acest fel pozitia pe piata indiana. Luni, compania italiana anuntase incheierea unui contract in valoare de 2,5 miliarde de dolari cu Banca Franceza Credit Agricole, precum si extinderea unor aliante comerciale cu producatori din China si Rusia, doua dintre cele mai mari piete de desfacere pentru Fiat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.