Valul de caldura care face ravagii in Europa in aceasta perioada loveste crunt Franta, tara in care, in urma cu trei ani, 15.000 de oameni si-au pierdut viata din cauza caniculei.

In urma temperaturilor ce au depasit pe alocuri 35 de g
Valul de caldura care face ravagii in Europa in aceasta perioada loveste crunt Franta, tara in care, in urma cu trei ani, 15.000 de oameni si-au pierdut viata din cauza caniculei.

In urma temperaturilor ce au depasit pe alocuri 35 de grade Celsius, guvernul francez a declarat stare de alerta portocalie (penultimul nivel de alerta) si transmite cetatenilor mesaje la radio si la televiziune prin care le reaminteste sa se fereasca de soare si sa consume multa apa. Previziunile meteorologice pentru urmatoarele zile nu sint deloc de natura sa linisteasca autoritatile, caldura urmind sa se intensifice miercuri.

Apel la medici pensionati si medicinisti

In conditiile in care medicii din clinicile private au intrat de luni in greva, nemultumiti de salarii si de nivelul primelor de asigurari, oficialitatile franceze isi exprima teama ca spitalele publice nu vor putea face fata solicitarilor. Ministrul sanatatii, Xavier Bertrand, face apel la medicii pensionati si la studenti, cerindu-le sa ajute la suplinirea personalului medical in aceasta perioada.

De asemenea, el a recomandat cetatenilor francezi sa-si viziteze cit mai des rudele si vecinii in virsta, mai ales daca acestia locuiesc singuri, pentru a preveni eventualele decese cauzate de caldura. De la inceputul caniculei, 23 de persoane si-au pierdut deja viata in Franta, majoritatea victimelor fiind persoane virstnice.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.