Compania Wizz Air anunta lansarea unor noi curse aeriene intre Romania si orase din Europa, incepand cu 15 ianuarie 2007, dupa ce a lansat recent o legatura aeriana intre Targu Mures si Budapesta.
Din 2007, compania va opera pe aeroportul Bucu
Compania Wizz Air anunta lansarea unor noi curse aeriene intre Romania si orase din Europa, incepand cu 15 ianuarie 2007, dupa ce a lansat recent o legatura aeriana intre Targu Mures si Budapesta.
Din 2007, compania va opera pe aeroportul Bucuresti Baneasa, cu zboruri spre Barcelona, Budapesta, Dortmund si Roma, au declarat reprezentantii Wizz Air. De la aceeasi data se va opera de pe aeroportul Arad, cu zboruri spre Milano si vor fi inaugurate doua linii noi de la Targu Mures, spre Barcelona si Roma.
Wizz Air estimeaza ca in mult un an de la lansarea zborurilor din Arad, de pe acest aeroport vor fi deschise pana la sase linii aeriene catre destinatii din Europa, a declarat József Váradi, presedintelui Consiliului de Administratie al operatorului de zbor.
"Wizz Air a semnat recent un contract care prevede extinderea flotei companiei, compusa din aeronave A320 cu 180 de locuri, cu inca 20 de aeronave noi de acelasi tip. Pana in 2012, flota Wizz Air ar putea ajunge la 53 de aeronave", a precizat József Váradi.
Conform datelor companiei, anul trecut, Wizz Air a devenit lider de piata in Polonia, cu o cota de 36% din sectorul zborurilor low-cost si 12% din piata totala. In Ungaria, compania atins o cota de 27% din piata zborurilor low-cost si 8% din piata totala, iar cota de piata a operatorului de zbor in Bulgaria a ajuns la 54%, la sase luni de la lansare.
In anul fiscal 2005 - 2006, compania a transportat circa 2,1 milioane de pasageri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.