25 Iulie 2006

Lectura de un minut

Absolventii de liceu din Iasi prefera specializarea in Stiintele Comunicarii in defavoarea afacerilor sau a matematicii. Dovada sunt cifrele inregistrate la inscriere. Concurenta este acerba la Facultatea de Filosofie, profilul Stiinte ale Comunicari
Absolventii de liceu din Iasi prefera specializarea in Stiintele Comunicarii in defavoarea afacerilor sau a matematicii. Dovada sunt cifrele inregistrate la inscriere. Concurenta este acerba la Facultatea de Filosofie, profilul Stiinte ale Comunicarii, unde candideaza aproape 20 de viitori studenti pe un loc, conform Mediafax. Viitorii studenti ieseni nu sunt adeptii stiintelor exacte, la Matematica existand doar un singur candidat pe loc, iar la nivelul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", concurenta este, in medie, de cinci candidati pe loc.
Alte specializari cautate sunt cele cu profil economic, unde s-au inscris sase candidati pe un loc si la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor si Geografie - cinci candidati pe un loc. Rezultatele vor fi facute publice, saptamana aceasta, joi. La celelalte universitati de stat din Iasi inscrierile continua. La Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", unde sunt disponibile 2.800 de locuri, se mai primesc dosare pana la sfarsitul lunii. Astazi se termina inscrierile la Universitatea Agronomica "Ion Ionescu de la Brad", unde exista 429 de locuri de la buget, pe care figureaza deja 749 de concurenti. La Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, au inceput deja examenele, ieri. Cei 1.491 de candidati inscrisi pe 591 de locuri au sustinut proba scrisa.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.