Peste 50 de exploatari miniere din tara, din care sapte apartinand societatii MinBucovina Vatra Dornei, judetul Suceava, isi vor sista activitatea pana la sfarsitul anului, iar in urma acestei actiuni vor fi disponibilizati 11.000 de angajati. Pana i
Peste 50 de exploatari miniere din tara, din care sapte apartinand societatii MinBucovina Vatra Dornei, judetul Suceava, isi vor sista activitatea pana la sfarsitul anului, iar in urma acestei actiuni vor fi disponibilizati 11.000 de angajati. Pana in prezent, autoritatile au inchis 142 de mine dintr-un total de 408 exploatari declarate neviabile. Numarul posturilor din industria miniera a fost redus, incepand cu 1997, de la 175.000 la sub 50.000. Dupa operatiunile de inchidere, statul va cheltui 12 milioane si jumatate de euro pentru conservarea si monitorizarea minelor, potrivit Newsin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.