Administratorul Aispa Stars 95, Corneliu Prunache a fost ieri trimis in judecata de procurorii anticoruptie, de aceasta data in legatura cu prejudicierea Consiliului Local Cordun din judetul Focsani cu peste 34 de miliarde lei, bani provenind din fon
Administratorul Aispa Stars 95, Corneliu Prunache a fost ieri trimis in judecata de procurorii anticoruptie, de aceasta data in legatura cu prejudicierea Consiliului Local Cordun din judetul Focsani cu peste 34 de miliarde lei, bani provenind din fonduri Sapard.
Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Prunache este acuzat de incalcare din culpa a atributiilor de serviciu, alaturi de doi dintre angajatii sai, Cezar Vergil Parlatescu (uz de fals in forma continuata) si Gheorghe Petrescu (complicitate la fals material in inscrisuri oficiale).
Din probele administrate in cauza, a reiesit ca, in cursul anului 2003, Parlatescu si Petrescu au falsificat mai multe documente pentru a determina reprezentantii Consiliului Local Cordun sa le atribuie, in urma castigarii licitatiei, fonduri provenind de la Sapard pentru a moderniza drumurile comunale, desi nu indeplineau criteriile de eligibilitate prevazute de lege. In acest sens, cei doi reprezentanti ai SC Aispa Stars '95 au falsificat situatiile financiare, din care trebuia sa reiasa o cifra de afaceri anuala de minimum 2 milioane de euro, certificatul de atestare fiscala potrivit caruia nu aveau datorii la buget, desi aveau. De asemenea, Parlatescu si Petrescu au falsificat adeverintele conform carora SC Aispa Stars '95 nu figureaza ca debitoare la asigurarile de somaj si nici nu au datorii la bugetul asigurarilor de sanatate.
In baza acestor documente, castigatoarea licitatiei pentru modernizarea drumurilor comunale a fost desemnata, fara vinovatia consilierilor locali, firma condusa de Prunache.
"Obtinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile SAPARD, in cuantum de 34,5 miliarde lei vechi a fost si rezultatul incalcarii din culpa a atributiilor de serviciu de catre inculpatul Prunache Corneliu", se arata in rechizitoriul procurorilor anticoruptie.
Acesta este cel de-al treilea dosar instrumentat de procurorii anticoruptie pe numele lui Prunache, primul fiind legat de prejudicierea CJAS Vrancea (finalizat deja prin rechizitoriu), celalalt cu referire la obtinerea contractului de construire a Catedralei din Focsani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.