25 Iulie 2006

Lectura de un minut

Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici SED LEX condamna celelalte sindicate de resort pentru nerecunoasterea reprezentativitatii acesteia. "Fata de declaratiile celor trei confederatii sindicale referitoare la legitimitatea SED LEX,
Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici SED LEX condamna celelalte sindicate de resort pentru nerecunoasterea reprezentativitatii acesteia. "Fata de declaratiile celor trei confederatii sindicale referitoare la legitimitatea SED LEX, credem ca acestea reprezinta inca o dovada a faptului ca le este teama ca isi pierd incet-incet influenta la nivel national si trebuie sa inceapa o reforma si in acest segment al societatii civile, care a devenit un monopol pentru unii.
Astfel de atacuri publice intre sindicate sunt caracteristice modului de lucru al confederatiilor in ultimii ani, fapt ce a condus la scaderea credibilitatii sindicatelor la 20% si implicit la crearea unui avantaj Guvernului in negocieri. Alianta SED LEX nu va intra in polemica cu confederatiile, deoarece considera paguboasa, pentru institutia sindicala, o astfel de abordare", se arata intr-un comunicat al Aliantei.
Aceasta continua strangerea de semnaturi pentru declansarea actiunilor de protest, care ofera legitimitate in negocieri, astfel incat sa putem sustine revendicarile referitoare la acordarea unui salariu mediu net de 1.250 RON, acordarea sporului de confidentialitate de 15% si a celui de stabilitate intre 3-20%, prin declansarea grevei de avertisment si grevei generale. Protocolul semnat cu Guvernul reprezinta o etapa de negociere, conform Legii nr. 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca, in care pot fi reprezentate numai organizatiile sindicale reprezentative. In schimb, dialogul social este reglementat distinct, prin HG nr. 214/2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea comisiilor de dialog social in cadrul unor ministere si al prefecturilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.