Zilele astea discutam despre Hayssam, despre doctorii Tanasescu si Beuran, despre metastaze, retezari de capete si alte prostii. Deschizi televizorul si nimeresti peste un imens val de informatie care nu numai ca nu informeaza, dar nici macar nu alin
Zilele astea discutam despre Hayssam, despre doctorii Tanasescu si Beuran, despre metastaze, retezari de capete si alte prostii. Deschizi televizorul si nimeresti peste un imens val de informatie care nu numai ca nu informeaza, dar nici macar nu alina frustrarile despre plecarea lui Omar. Totul arata ca o brambureala timpita, plictisitoare si fara sens, in care nu resimti decit indignarea vida a omului tintuit in fotoliu si prostit cu televizorul de catre o gasca de boieri ai burtii care se cred mari manipulatori. Apoi se speculeaza pe marginea evenimentului astfel incit lumea sa stea agatata de ecran si sa aiba impresia ca-i foloseste cit de cit treaba asta: se fac anchete post-factum despre cum sa faci ca sa fugi din Romania, se dau detalii despre cancer, se fac ipoteze despre deghizajul lui Hayssam, daca era imbracat in blana de oaie sau daca era ascuns intr-un burduf cu brinza si alte asemenea prostii. Am vazut de dimineata cum niste reporteri instalati intr-un port pindeau cu obiectivele holbate intrarea in rada a vaporului cu care plecase sirianul. Dar de ce nu ne arata si patul in care a dormit la puscarie si patura cu care s-a invelit, masa la care a mincat, urmele pe asfaltul incins lasate acum o saptamina de picioarele lui in drumul spre portul Medgidia si alte asemenea? De ce ni se livreaza angro toate aceste inutilitati? Isi imagineaza cineva ca poporul asta de telespectatori e intr-atit de timpit incit sa nu-si dea seama ca moartea lui Ceausescu a adus la putere toate cadavrele vii ale comunismului, care se imput in spatele marilor operatiuni de imagine ale caror firimituri le vedem azi la televizor?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.