25 Iulie 2006

Lectura de un minut

Administratorul unei firme din Braila a fost trimis ieri in judecata de procurorii anticoruptie pentru o frauda de peste 100 miliarde lei, ne-a informat Biroul de presa al DNA, precizand ca dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Braila.
Administratorul unei firme din Braila a fost trimis ieri in judecata de procurorii anticoruptie pentru o frauda de peste 100 miliarde lei, ne-a informat Biroul de presa al DNA, precizand ca dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Braila. Potrivit sursei citate, procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Galati au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Ilie Stefan, administrator unic al SC Sieg Impex SRL Braila, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in concurs real.
Din probele administrate in cauza s-a stabilit ca, in perioada 1 ianuarie 2002 - 1 iunie 2005, firma administrata de Ilie Stefan a efectuat activitati comerciale cu cereale, care ii ofereau posibilitatea legala de a recupera TVA. Pentru a majora valoarea TVA deductibila, inculpatul Ilie Stefan a evidentiat in contabilitate operatiuni fictive, creand statului un prejudiciu de 101.315.950.000 lei vechi.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.